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Author Topic: Gigantischer Durchbruch: Konservierungsmittel gegen Salmonellen,E. coli,Listeria  (Read 1582 times)

ama

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Researchers discover natural preservative that kills foodborne bacteria

(08/11/2011) University of Minnesota researchers have discovered and received a patent for a naturally occurring lantibiotic—a peptide produced by a harmless bacteria—that could be added to food to kill harmful bacteria like Salmonella, E. coli, and listeria.

The lantibiotic is the first natural preservative found to kill gram-negative bacteria, typically the harmful kind. “It’s aimed at protecting foods from a broad range of bugs that cause disease,” said Dan O’Sullivan, Professor of Food Science and Nutrition, University of Minnesota. “Of the natural preservatives, it has a broader umbrella of bugs that it can protect against.”

The lantibiotic could be used to prevent harmful bacteria in meats, processed cheeses, egg and dairy products, canned foods, seafood, salad dressing, fermented beverages, and many other foods. In addition to food safety benefits, lantibiotics are easy to digest, nontoxic, do not induce allergies, and are difficult for dangerous bacteria to develop resistance against.

O’Sullivan discovered the lantibiotic by chance, while researching the genome of bacteria. He then collaborated with Ju-Hoon Lee, a U of M graduate student, to continue the research. The U of M’s Office for Technology Commercialization is currently seeking a licensee for the technology.
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Source:
http://fscn.cfans.umn.edu/newsandevents/2011NewsEvents/Researchers_discover_natural_preservative_that_kills_foodborne_bacteria/index.htm


http://fscn.cfans.umn.edu/people/faculty/danielosullivan/index.htm

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Daniel J. O'Sullivan        Ph.D., Professor
Department of Food Science and Nutrition
262 FScN
Phone: (612) 624-5335
Fax: (612) 625-5272
dosulliv[bat]umn.edu
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Ein interessanter Artikel im Telegraph:

http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/8700622/Fresh-food-could-last-for-years.html

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Fresh food could last for years

Fresh food could be made to last for years after scientists discovered a natural preservative capable of destroying a whole class of bacteria, including E.coli and listeria.
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http://www.bild.de/ratgeber/verbrauchertipps/lebensmittel-zusatzstoffe/konservierungsstoff-neu-mindestens-haltbar-bis-19439172.bild.html

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Forscher entdecken praktisches Darm-Bakterium
Neuer Konservierungsstoff hält Essen (fast) ewig frisch

17.08.2011 — 13:45 Uhr

Jedes Jahr entsorgen wir Millionen Tonnen Lebensmittel – weil sie "abgelaufen" und möglicherweise verdorben sind. Doch nun haben Forscher einen Konservierungsstoff entdeckt, der sogar Lebensmittel wie Fleisch, Fisch und Eier jahrelang haltbar machen kann!

Die Substanz „Bisin“ soll Bakterien und Krankheitserreger abtöten, z. B. Salmonellen, E-Coli-Bakterien und Listerien. Wie die britische Tageszeitung „Daily Mail“ berichtet, könnten dadurch selbst hochverderbliche Lebensmittel für Jahrzehnte haltbar gemacht werden.
Theoretisch müssten die Lebensmittel dann nicht einmal mehr gekühlt werden, eine luftdichte Verpackung würde ausreichen. Eingeschweißte Steaks könnten zehn Jahre auf der Fensterbank liegen und trotzdem noch genießbar sein, meinen die Forscher.

Bisher unvorstellbar – und irgendwie unheimlich...
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Auf der einen Seite gut, denn es wird Menschenleben retten. Auf der anderen Seite sehr unheimlich, denn ab jetzt weiß man nie, wie alt das Zeug in der Verpackung WIRKLICH ist..
« Last Edit: August 18, 2011, 08:17:36 AM by ama »
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Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de
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