TG-1 * Transgallaxys Forum 1

Advanced search  

News:We are Allaxys
We moved our news front to http://www.allaxys.com

The Forum 1 on Transgallaxys.com is only a backup archive!

Twin Update 8.5.2023


Warning to Amazon Data Services Singapore
Warning to Amazon Data Services Japan
Do stop your sabotage or you will be shot!

Pages: [1]

Author Topic: Beweismittelsicherung // Klehr  (Read 8098 times)

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« on: August 30, 2008, 01:15:53 PM »

http://med.over.net/forum5/read.php?26,4836481,4901397

[*QUOTE*]
----------------------------------------------------------------------------------------
Forum: Kako živeti z rakom?
 
Nazaj•Naprej
Seznam forumov•Spisek sporočil•Na temo•Nova tema•Iskanje•Prijava
Dr. Klerh
Napisal: Klavdija1
Datum: 05.07.2008 18:18

Glede nato da se veliko Slovencov zdravi pri Dr. Klerhu s takšnimi in drugačnimi izkušnjami sem odprla temo da si podamo pozitivne in negadivne izkušnje z njegovim načinom zdravljenja oz zazdravljenjem raka. Poleg tega se je V roku približno treh mesecih v oddaji Labirint na SLO2 predvajali dve čisto nasprotni izkušnji kar se tiče zdravljenja pri DR. Klerhu. Zato ste vsi povabljeni v to temo kajti skupaj smo močnejši, s čim več informacijami in izkušnjami pa modrejši zato poziv POMAGAJMO SI!!!

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: mira.com
Datum: 09.07.2008 22:32

zdravo
želim spoznati nekoga,ki se zdravi pri tem zdravniku,rada bi mu zastavila par vprašanj,ker nekaj o vsem tem vem,če je kje kdo in če bo to bral naj me pokliče 051 425 361
hvala vsem

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: alja.k
Datum: 25.07.2008 11:24

Pozdravljeni!
Rada bi vas opozorila glede Dr. Klehrja! V reviji Jana (številka 30, izšla 22.7.2008) sem zasledila članek, ki govori o tem, kakšen šarlatan je ta doktor. Piše o nekem gospodu, katerem je oče umrl mesec dni po tem, ko je končal zdravljnje na kliniki, čeprav mu je Dr. Klehr zagotovil, da mu lahko podaljša življenje za 5 let. In to ni osamljen primer. Prav tako piše, da naj bi bil vse to samo eksperiment, ter da je imel probleme s policijo. Le ta mu je namreč kliniko leta 2003 zaprla, zaradi neustreznih higienskih pogojev! Zelo toplo priporočam, da preberete članek! Kar se tiče pa oddaje Labirint na Slo2...tudi sama sem gledala in bila navdušena, da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom, toda ta članek jasno opisuje, da ni vse kot bi moralo biti!
Lp

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: medicinc(sedaj zdravnik)
Datum: 25.07.2008 12:46

Spoštovani!
Ne morem si pomagat,ampak moram podati svoje mnenje na zadnji odgovor od gospe(gospodične) alje.k!
Predvsem me je zmotil ali pa mi je še posebej vzbudil pozornost vas zadnji stavek:"...da obstaja končno nekdo, ki se dejansko zna spopasti z rakom...--->ali se po vasem mnenju na OI ne znajo spopasti z rakom?Saj je vse to zdravljenje, ki je danes uveljavljeno za zdravljenje raka dokazano učinkovito in je pač to zdravljenje zdravljenje za raka, citostatiki, biološka zdravila, hormonsko zdravljenje, operativno obsevanje-vse to so načini zdravljenja raka, ki so zaenkrat edini dokazano učinkoviti.vse ostalo je zaenkrat v zraku!Zato me zelo čudijo take izjave!Vsi bolniki z rakom,ki so preživeli bolezen, živijo zaradi specifičnega onkološkegazdravljenja. ki je kemoterapija, obsevanje, in prej omenjeno zdravljenje, in ne zaradi nekih neutemeljenih terapij!
Res pa je,da je za uspeh ozdravitve pomemeben tudi sam človek, o tem smo pisali že večkrat,kajti citostatiki pomagajo nekomu,nekomu hormonska terapija, nekomu pa nič od tega!

Toliko o tem...
Slovenci(vsaj nekateri) živijo še vedno preveč v pantiveku in imajo maligno bolezen za nekaj neozdravljivega oz.tabu!!Res so bogi!

Lep pozdrav!

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 26.07.2008 00:22

@mira.com
ce nekaj veste o tem, zakaj pa ne napišete tukaj? Mi se lahko pogovarjamo o njegovi metodi, nesmiselno pa je njega hvaliti ali osirati. Ker vsi ljudje tudi živijo različen način življenja; pri nekaterih je bolezen pač močnejša kot zdravljenje.

Brezsmiselno se mi zdi, da je bila potrebna nova tema, kot da bi delali reklamo za kogarkoli. Moje mnenje je takšno, da je treba pametno kombinirati zdravljenje; ampak tega ne znamo pacienti sami, ker smo si zelo različni, imamo različne vrste raka, v različnih fazah bolezni; naši zdravniki ne sodelujejo, naši zdravilci pa nimajo pojma :(

Odgovori•Citiraj sporočilo
članek v Jani o dr. Klehru
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 26.07.2008 20:20

Ravno danes mi je v roko prišla zadnja izdaja Jane (22.7.), ki govori o izkušnji slovenskega bolnika z dr. Klehrom. Izkušnja je izjemno slaba in obučtki opeharjenih težki. Napisano je kar nekaj informacij in presenetljivo velika številka slovenskih bolnikov, ki iščejo pomoč na 'kliniki' v Salzburgu. Svetujem v branje. Zadevo je komentiral tudi dr. Alojz Ihan, dr.med., imunolog.

Moram priznati, da sem vesela, da se je Jana lotila te teme in močno upam, da se bo še katere. V dobro bolnikov z rakom.

Kristina Modic

Ne-hodgkinov limfom 2004/2005

[monoblog.over.net]
[onkologija.over.ne]

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
limfom.levkemija@gmail.comNajbolj zapravljen dan je tisti, ko se nismo nasmejali.
Sebastian R. N. Chamfort

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: spelci
Datum: 28.07.2008 10:32

Najprej en lep pozdrav,

Spustila sem se v debato, ker me zelo moti vaše razmišljanje in ker imamo sami primer MM v družini vam bi opisala našo izkušnjo z Dr.Klehr-om.

Sami imamo zelo dobre izkušnje z njim vsaj do zdaj. Oče ki hodi na zdravljenje v Salzburg se po njegovih terapijah počuti odlično, je pa tudi res, da kombiniramo več zdravljenj hkrati, tako da ne moreš trditi kaj mu resnično pomaga,(ni važno samo da je počutje ok) ampak prvi teden ko je prišel domov se mi je zdelo, kot da je to spet moj ati. Podatek, da hodi gor veliko Slovencev drži, kajti ati je spoznal gospoda, ki se pri njem zdravi že 5 let in mu Klehr očitno pomaga. Pa saj ne da ga obiskujejo samo Slovenci, ogromno je tudi Američanov. Tako, da zaenkrat z naše strani samo pozitiva in tudi obravnavajo te kot človeka-ne pa tako kot na onkologiji, ampak to je že druga tema.

LP vsem in želim vam čim boljše uspehe pri zdravljenju te zahrbtne bolezni, pa saj veste kaj pravijo "kjer je volja tam je moč."

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 28.07.2008 18:58

Kristina, imate mogoče kak link, kje si lahko to preberem na spletu? Ne verjamem, da v Nemčiji in v Avstriji dopuščajo takšno šarlatanstvo. Včasih pa tudi bolniki ne poročajo vsega tako kot je. Me pa res zanima.

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 28.07.2008 22:59

Na žalost nimam linka... le časopis.

Prav je, da se predstavijo različne izkušnje, potem pa je vse skupaj v rokah posameznika.

Lep pozdrav vsem!

Kristina Modic

Ne-hodgkinov limfom 2004/2005

[monoblog.over.net]
[onkologija.over.ne]

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
limfom.levkemija@gmail.comNajbolj zapravljen dan je tisti, ko se nismo nasmejali.
Sebastian R. N. Chamfort

Odgovori•Citiraj sporočilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #1 on: August 30, 2008, 01:16:45 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: spelci
Datum: 29.07.2008 12:53

Danes sem prebrala članek o dr. Klehr-u in kolikor sem jaz zastopila govori večina ljudi o tem kako jim je Klehr prepovedoval kemoterapijo in vsa druga zdravljenja oz. jim je odsvetoval. sami smo se že na začetku odločili, da ostanemo pri uradni medicini ne glede na vse. in dr. Klehr nam je to tudi svetoval in priporočal, tako da njegovo zdravljenje prilagajamo kemoterapiji. in kolikor sem iz članka razbrala so tudi ti ljudje resnično opustili vse ostalo, za kar pa mislim, da je napačno razmišljanje.
ker njegov način zdravljenja temelji le na tem, da se imunski sistem postavi nazaj v "normalno" stanje in zmanjšanje tumorjev oz. njihov razpad. ati tudi kemoterapijo zelo dobro prenaša in jaz sem mnenja, da mu to škodit ne more, kvečemu mu lahko pomaga da ima kemo boljši učinek in da jo lažje prenaša.

toliko zaenkrat iz moje strani

LP Špelči

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 29.07.2008 18:23

Izgleda da je malo resnice, kar je vse napisanega. Četudi je dr. med. dermatolog, je zato vseeno zdravnik in ne bo in ne sme odsvetovati kemoterapije. Verjetno je šlo tu za nesporazum, ker je mogoče, da ni najbolj idealen čas za kemoterapijo takrat, ko se hodi k njemu na čiščenje krvi, ker kemoterapija uničuje tudi zdrave celice. Spelci, ali hodite vi med kemoterapijo tja? Enkrat na teden, ali kako vi to prilagajate?
lp
Kako velik MM pa je imel tvoj oče, da dobiva kemoterapijo?

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: spelci
Datum: 30.07.2008 12:05

če je le možno gremo mi pred kemoterapijo tja, ker naj bi bilo zdravljenje tako bolj učinkovito, prav zaradi tega, kar ste že napisali. zgodba, ki jo opisuje t je zgodba mojega očeta, tako , da tam je vse napisano. nisem mislila, da bom kdaj pisala sem, ampak pisanje nepreverjenega me je resnično tako razburilo, da sem se morala vključiti. tako kot tudi članek v jani, saj so tam napisane vsote, ki so ogromne in preverjeno je ta način zdravljenja drag, ampak takšne vsote kot so opisane v jani niso resnične.ampak saj veste, da za osebo, ki jo imaš neizmerno rad narediš vse, kar je v tvoji moči.in tako bo tudi še naprej. vse za našega atija...

Lp Špelči

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 30.07.2008 13:42

Jaz nisem bral Jane, samo tule berem, zato me zanima vse.
lp

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 04.08.2008 20:27

Končno sem našel ta članek iz Jane. Moram rečt, da so zelo korajžni; kar težko verjamem, da se je ta revija držala 30 let, če se tako lažejo. Dr. Nikolaus Klehr je dr. med. kar je povsem nekaj drugega kot naš dr. Kobal. To je zdravnik šolske medicine in ne zdravilec, ker samo naše zdravilce lahko JANA mirne duše zmerja za šarlatane.

Pravtako, če nekdo reče, da se lahko ozdravi ali podaljša življenje, to ni obljuba, da se bo to sigurno zgodilo, saj je to odvisno od več faktorjev. Metoda dr. med. Klehra je priznana metoda zdravljenja, le da je za nas težko verjeti, da je tako draga. Tega procesa predelave krvi ne poznam, zato tudi ne poznam cen, vendar če se spomnemo, da stane ena delna hipertermija od pol do ene eure nekaj tisoč eurov in da rabi bolnik ca. 20 terapij, ali pa da stane samo en imunski status čez 600 eurov, potem me te cene ne čudijo.

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: remi
Datum: 08.08.2008 10:36

Ko berem kritike na račun dr. Klehra in poslušam oddaje z nasveti priznanih strokovnjakov, kot je npr. dr. Ihan, da odsvetuje zdravljenje na kliniki dr. Klehra, se zgrozim!!! Sama imam posredno zelo dobre izkušnje z diagnozo "mikrocelični pljučni rak z metastazami na jetrih, v požiralniku in v glavi" in z zdravljenjem na – za nekatere sporni salzburški kliniki. Takšno diagnozo so postavili moji 66-letni tašči, ki je vse življenje na svetu zato, da pomaga drugim. A ko smo izvedeli, da je tudi ona ena tistih onkoloških bolnic, ki ji verjetno ne bo več namenjeno nekaj let kakovostnega življenja, nas je vse dobesedno sesulo. Po njenem 14 dnevnem ležanju v bolnišnici in "gledanju v strop" - druge terapije ni dobila - so ugotovili, da ima pljučnico. To je konec!!! je zagrmelo v naših glavah, pa tudi zdravniki so ji "dali še največ mesec dni življenja", saj je bila povsem brez volje. Vendar upanje vedno umre zadnje! Ko smo se mi postavili na noge, je bila ona še vedno na tleh, brez želje do življenja, brez moči, 3 tedne ni zaužila niti žlice hrane, ni spila niti dveh decilitrov tekočine dnevno, ni vstajala iz postelje! Dobesedno sušila se je pred našimi očmi, mišično tkivo je izginjalo, na njeni nočni omarici je bilo polno robčkov, prepojenih s solzami. Ob sprejemu v bolnišnico je imela pri višini nekaj manj kot 170 cm 61 kg, po dveh tednih je izgubila 11 kg. A ni dobivala ničesar, razen antibiotikov za zdravljenje pljučnice. Nič se ni premaknilo, nam pa je zdravnik (sicer izredno prijazen in na voljo kadarkoli za pogovor) rekel, da ji ostaja še največ mesec dni življenja!!! Bali smo se, da bi konzilij na onkološkem dvignil roke in ne bi prišlo niti do poskusa zdravljenja. A so bili strahovi k sreči odveč - končno je dočakala prvo kemoterapijo. V Ljubljano je odšla iz bolnišnice z rešilcem, kemoterapijo pa končno naredili po 3 dneh prelaganj, ker njen organizem po zagotovilih onkologov tega ne bi vzdržal. Po treh dneh je končno dočakala prvo 3-dnevno kemoterapijo, a so jo prekinili dan prej, ker so bili zdravniki mnenja, da bi bila tretja doza prehuda. Pa so jo spet odpeljali z rešilcem nazaj v bolnišnico, kjer je dneve in noči gledala v strop, zavračala obiske, hrano, pogovore, celo svojih ljubljenih vnukov ni želela videti... otopela je, nas naganjala iz sobe - ona, vedno uglajena, prijazna, dobre volje, sočutna, požrtvovalna... nas ni več mogla gledati. Ker smo bili ZDRAVI!!! To je bila ena od najhujših faz OKREVANJA!!! Ja, prav ste prebrali - OKREVANJA! Teden dni po kemoterapiji, so jo odpustili domov, ker je sama tako želela! Še vedno je bila nepokretna, odpuščena brez zdravil, brez nadaljnjih napotkov, z nekaj papirji oziroma izvidi,.... v domačo oskrbo. Kot da je šla domov umret!
Že naslednji dan - bil je turoben in deževen - gledali smo televizijo in eno menda od številnih ponovitev prispevka, ko je bil gost na TV Slo dr. Klehr, v oddaji pa tudi posnet intervju z njegovim pacientom g. Milanom Muhičem iz Gornje Radgone. Muhičeva diagnoza je bila adeno karcinom pljuč. Vse smo naredili, da smo prišlo do telefonske št. g. Muhiča. Poklicala sem ga in ko je slišal, zakaj ga kličem, je bil njegov nasvet: k dr. Klehru danes, ne jutri!!! Prosim?! Sem prav slišala? Je res možno tako hitro priti na vrsto? In res, moja tašča je bila na kliniki pri dr. Klehru že v ponedeljek (prej kot v tednu dni), vendar se je pred tem mož osebno odpravil v Salzburg, da se je prepričal v "zdrave pogoje klinike" in se osebno srečal z dr. Klehrom. Ne le, da mu je o bolezni in možnostih zdravljenja govoril zelo odkrito, pač pa mu je tudi svetoval, da mama NE PREKINE kemoterapije v Lj. Torej - v ponedeljek gremo v Salzburg! Naša babi pa smeh na obraz, ... ja, dobila je spet upanje, našla roko, ki smo ji jo ves čas podajali in se odločila, da se bo borila. OBSTAJA še ena možnost, da se spet postavi na noge!
In res - že drugi dan je stala na nogah, polna optimizma, nasmejana,…dr. Klehru je verjela in mu zaupala, začela je jesti, piti, postala je dobre volje. Njena samozavest se je počasi začela prebujati, ko ji je dr. Klehr ozdravili ogromen herpes na obrazu, ki se je razvil s pojavom bolezni. Rekel ji je, da ji mora bolezen najprej pozdraviti od zunaj, potem se je bo lotil še od znotraj! V borih 3 dneh je herpes izginil! Za razliko od Lj, kjer ga tudi pogledali niso! In po enem tednu je šla domov! Ja, sama je hodila, tudi vožnja ji ni predstavljala napora! Potem je spet sledila kemoterapija - vzdržala je 3-dnevno in to brez težav. Po drugi kemoterapiji so ji začeli izpadati lasje, na kar so jo opozarjali tako v Lj, kot tudi v Salzburgu, a ona se ni dala! Dobila je lasuljo in danes je kot prerojena. Pa še enkrat je šla za teden dni v Salzburg in še enkrat na kemoterapijo. Niti enkrat ni bruhala!!! Danes, po dveh mesecih (takrat ni mogla vstati iz postelje), je spet na svoji teži, hodi, frajerka nam je v nedeljo celo skuhala kosilo, gre na vikend, z možem resnično uživata, ona živi, se veseli svojih vnukov, SPET IMA RADA ŽIVLJENJE!!! Dva meseca je od postavljene diagnoze mikrocelični rak pljuč z metastazami!!!
Pa še okrog plačila na kliniki! Moj mož kot plačnik zdravljenja svoje mame, je po prvem in po drugem odpustu dobil podroben seznam stroškov, razdelan račun do potankosti, pa še nasvete o zdravi prehrani, gibanju, nadaljnjem zdravljenju za mamo, načinu kontaktiranja v času do naslednjega zdravljenja na kliniki,.... V septembru gremo spet v Salzburg polni optimizma!
In v Ljubljani? Ne morejo verjeti, da se je tašča tako spremenila! Krvni parametri so v mejah normale, nekoliko je še povišan CRP, ki pa je močno padel, tumorskih markerjev NI,... včeraj je imela CT, ker zdravnik ne verjame, da se je stanje v tako kratkem času lahko tako izboljšalo (po zagotovilih, da ji ni dano več kot mesec dni življenja). Dr. Klehr nam je v prvem osebnem pogovoru sicer rekel, da so možnosti izboljšanja 50% - torej ni zagotavljal, da bo uspel spraviti bolezen pod nadzor! Prav tako je že na začetku povedal, da gre za »ambulantno zdravljenje« in da moramo za bivanje v času terapije in prehrano poskrbeti sami. Povsem smo bili seznanjeni, v kaj se spuščamo. Potem pa kot z vedrega neba začnejo padati kritike. Hvala bogu, da smo se za zdravljenje odločili že prej, ker bi sicer verjetno močno premislili – vprašanje, če bi v Salzburg k takemu mazaču, kot so ga predstavljali, sploh poslali našo babi. Po vodi bi nam splavalo še zadnje upanje!
Zato, dragi kritiki - lepo vas prosim! Ne uničujte upanja ljudem, ki ne vedo kaj bi storili, ko tako hudo zbolijo. Naša babi je obupala, ... do konca,... a ji je sonce posijalo z dr. Klehrom, ki nikakor ni nek "šalabajzar", ampak zdravnik, priznan znanstvenik na področju biogenetike, s posluhom za svoje paciente in kar je zelo pomembno, pripravljen na osebne stike kadarkoli. Občutek je res neverjeten in nenavaden, če tega prej nisi bil vajen!
Na kliniki slovenski jezik ni ovira, res pa je, da nastanejo stroški. 2x tedensko zdravljenje in mesečna doza ampul je okoli 3.600 eur. Na srečo smo si takšno zdravljenje lahko privoščili, da pa si ga mnogi ne morejo, je krivo naše zdravstvo in ne dr. Klehr.
In zakaj takšna gonja proti dr. Klehru? A ni čudno, da ga skladno s strogo nemško zakonodajo niso že zaprli, če je tak mazač? A ni čudno, da ima kliniko v Muenchnu in v Salzburgu, pa to že dolga leta? A ni čudno, da npr. homeopatija samo pri nas in v Albaniji ni priznana, drugod pa po vsej Evropi? Ne, sploh ni čudno, da so se na dr. Klehra spravili v Sloveniji, da pri nas na onkologiji ne marajo slišati zanj, ... Seveda, zdravstvo, farmacija, ZZZS - z roko v roki je treba delat! In ko naši pacienti od ZZZS zahtevajo delno povrnitev zdravljenja pri dr. Klehru, nastane problem. Po mojih informacijah in pogovorih s pacienti v Salzburgu, so najmanj trije s pomočjo dobrega odvetnika, dobili del stroškov povrnjenih, potem pa se je veriga sprožila. In dr. Klehra je treba uničit, sicer bo nastal problem, kako in od kod vrniti denar. Dragi ljudje, ne kritizirajte človeka, ki zna pomagati, pač pa sistem, ki ne omogoča takšnega zdravljenja in ga povrhu »slovenska stroka« še odsvetuje.
Kaj ni žalostno, da ljudem z rakom ne pustimo še kančka upanja - tudi rak pljuč je lahko obvladljiv! In dokaz temu je "naša babi". Dragi bolniki, ne obupajte in ne nasedajte lobijem! Poskusite vse, kar je v vaši moči, kajti morda je bilo že danes vašim svojcem rečeno, da vam ni več pomoči. Ne ležite v bolnišnicah, da bi gledali v zrak! Takoj naredite nekaj zase, morda boste med tistimi 50%, ki jim bo uspelo.
Mi gremo spet k dr. Klehru - septembra, do takrat pa uživamo, ko gledamo "našo babi", kako hiti razlagati o svoji bolezni. Še pred mesecem je imela le "neke spremembe na pljučih", danes pa samozavestno govori o raku! In zaupa dr. Klehru, le v Lj je o tem popolnoma tiho, da se ne bi komu zamerila, da ji ne bi kdo očital »njene nepremišljenosti«. Ja, takšno je pač življenje! Pa srečno vsem, ki ne nasedate nepreverjenemu pisanju in poročanju slo medijev.
Še to - glede poročanja TV Slo in pisanja v Jani: sprašujem se, zakaj ni objavljenih laboratorijskih analiz vsebine ampul dr. Klehra, v katerih dr. Ihan trdi, da je le sladkana voda in premajhna doza citokinov? Saj je vendar rekel, da so jih v laboratorijih analizirali. Prav rada bi videla te analize!

Bodite optimistični - Remi

Odgovori•Citiraj sporočilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #2 on: August 30, 2008, 01:17:19 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 08.08.2008 16:15

Približno tako gledam tudi jaz tole. Če je dr. Ihan imunolog in dr. medicine, potem bi lahko kaj več napisal o tej imunski terapiji. Izgleda, da hoče dr. Klehru bolj škodovati kot ostati objektiven, to pa je v nasprotju s poklicnim kodeksom zdravnikov. Ali le niso z dušo in srcem zdravniki in pokažejo do nemških zdravnikov svoj drugi jaz?

Moti pa me, da dr. Klehra mešate z bioenergetiko. To nima veze s tem. Edino kar bi bioenergetiki radi patentirali za sebe je tukaj psihoneuroimunološki aspekt, ki je za naš narod nepopisan list papirja. Pa vendar tako nujen aspekt v imunskem zdravljenju.

Na drugem mestu sem bral Pismo bralcev neke gospodinje, ki je povsem slučajno žena enega zdravnika. Ne vem, ali so ljudje tako nevoščljivi, ali so zato, ker se nočejo sami učiti, tako nepravični.
lp

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 08.08.2008 17:57

Oglašam se kot zdravstvena delavka, zaposlena v UKC. Moram priznati, da z metodami in delom dr.Klerha nisem bila seznanjena vse dokler se s tem nisem srečala ob neozdravljivem stanju našega prijatelja. Vse od tedaj do mene prihajajo novi in novi primeri, ki me žal navdajajo le z jezo in nemo
čjo.
Prijatelj je zbolel za inoperabilnim rakom debelega črevesja s karcinozo peritoneja, kar pomeni da se je rak razširil po celotni trebušni votlini.
Znanci so ga opozorili na dvakratno reklamo v Nedeljskem dnevniku, zato se je nemudoma odločil za pot v SLZ skupaj s svojim sinom, saj je bil sam za pot in bivanje tam preslaboten. Po 14 dnevni terapiji, ki je skupaj z bivanjem v hostlu stala preko 1o.ooo E se je vrnil domov, čez 14 dni pa je moral ponovno v SLZ za en dan, pregled-5oo E, 4o ampul 28oo E. Od teh 4o ampul jih je porabil le 7, nato je umrl. Res pa je da je še ob zadnjem obisku dobil nov termin ponovnega obiska čez mesec dni, čeprav je bilo svojcem in prijateljem jasno da tega ne bo dočakal. Ves čas je bil deležen bodrilnih besed s strani dr.Klerha, kako dobri izvidi da prihajajo, kako boljši da je... nobenega pisnega izvida, ničesar oprijemljivega, le verbalna zagotovila. Kakšen cinizem!
Kar me pri dr.Klerhu moti, oz. me navdaja z dvomi, je dejstvo, da ste pri njem na vrsti takoj,kajti vsak dan šteje. In to dobesedno. Ko enkrat pričnete s terapijami pri njem, boste nanje primorani hoditi dokler boste finančno zmogli oz.do svoje smrti. Čudi me da tak čudežni zdravilec raka sploh potrebuje reklamo!
Tam pa so samo Slovenci, zavedeni s strani Nedeljskega dnevnika in TV SLO,drugih nacij skorajda ni. Če bi bil res tak čudodelec, bi bil SLZ že zdavnaj premajhen za vse pomoči potrebne, tako pa smo tam, kaj ni to nekoliko čudno, le Slovenci. Kje so Avstrijci? Porekel bo da oni hodijo na njegovo kliniko v Munchnu! Ima res nas tako rad, ali je v ozadju nekaj drugega? Avstrijci so ga že davno spregledali! Res je tudi da v Munchnu obstaja podobna klinika, cene so enake, terapije tudi, pacienti pa večinoma gastarbajterji na delu v Nemčiji. Po mojih preverjenih informacijah rezultati tudi tam niso ravno vspodbudni! če pa bi sami le raje šli na zdravljeneje v M., se bo dr.Klerh temu močno upiral, zakaj ve le on sam.
Rada bi spregovorila še o visoki strokovni usposobljenosti njegovih zaposlenih, na kliniki ki je sploh ni. Nekateri svojci so poročali o zdravnici iz Bolgarije, drugi o zdravnicah iz SA, ZG,BG, to so nedvomno visoke reference za uspešnost terapije!!! Radi bi kjerkoli na spletu prebrali objektivno analizo rezultatov njegove terapije,a teh ni.
Ne zanikam, da se večina pacientov po nekajdnevnih terapijah ne počuti bolje. Kot je znano so v teh infuzijah na katere so priklopljeni po več ur, med drugim tudi visoke doze kortikosteroidov in tramala, kar sicer trenutno izboljša počutje vseh, na daljši rok pa pusti hude posledice -
glej TV SLO 1/28.6./ sobotno popoldne.
Le še besedo o prof.dr.Ihanu, ki visoko kotira v svetovnem merilu, kar za dr.Klehra ni moč zaslediti nikjer, še celo lastni kolegi v Avstriji so se mu odpovedali.

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Joca
Datum: 08.08.2008 20:23

Mi imamo za enkrat dobre izkušnje.. trkam!
Ne vem zakaj vsi tako blefirate okrog tega,
sploh tisti ki sodite po enem članku ali po prijatelju od prijatelja ipd.
Saj Salzburg ni tako daleč, pa se odpravite na izlet in se prepričajte kako in kaj.
Rade volje pa vsi tisti, ki imamo dobre izkušnje, odstopimo tudi kakšno ampulo za analize, ki bi jih (izvide) potem seveda tudi radi videli. Pa ne mikrobioloških pač pa bio-kemijskih!!!

še dobro, da imamo tisti z dobrimi izkušnjami drug drugega!

PA Lep Pozdrav

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 08.08.2008 22:37

Prof.dr.Ihan ne rabi več ampul, kot jih je že pregledal,prav po kranjsko je lepo povedal, kaj so našli v njih, kaj pa bi laikom, kot večina na tem področju smo, pomenile številke in kratice teh zahtevnih raziskav, pa res ne vem. Spomnim se le, da je omenil, da pri nas s to metodo nebi dobili dovoljenja niti za zdravljenje miši! Pa še nekaj bi rada dodala: še nikoli nisem slišala da se da zdravje kupiti z denarjem ! Pri celotni zadevi sem popolnoma osebno neprizadeta, žal pa dan za dnem slišim od sodelavcev za nove in nove primere, žal le s slabim koncem in ogromnimi finančnimi vložki! To je edini razlog, ki me je pripravil k pisanju-izračunajte-2o novih pacientov na teden, vmes pa še porabniki ampul, ki se vračajo le za en dan- groba kalkulacija- 1oo.ooo E in več v tednu dni! In to le od Slovencev! Koliko je to na mesec,leto? Ni težko biti prijazen za tak denar bi rekla, težko pa je izslediti laboratorij v katerem dr.Klerh zvari svoje ampule! Na njih da je bolj prepričljivo namreč piše le - NAT.LAB.
še tega da so njegove mu ni moč dokazati!
Namen mojega oglašanja ni bil vzeti bolnim poslednje upanje, pač pa opozoriti jih (preveč imam informacij), da naj slepo ne nasedajo obljubam o ozdravitvi (dr-Klerh za to nima nobenih trdnih dokazov, nobenega registra bolnikov, nobenih izvidov....),vem tudi kakšnim bolnikom je do zadnjega dajal lažno upanje...Hej, ustavite se in še enkrat premislite,
sicer bo to za vas spet le še ena a draga življenska izkušnja!
Money,money turns the world around. Pa lep pozdrav prav vsem.

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 09.08.2008 08:41

"resnica" je morda kruta, treba bi jo bilo raziskati do konca. Sama ni prizadeta, ampak v službi se pogovarja o tem. Torej poklicni interes.
Pa poglejmo, koliko zaracunajo bolnišnice zavarovalnicam v 14 dneh in ker ima dr. Klehr Tagesklinik, kamor ne spadajo prenočišča, prištejmo še stroške hotela; pa sem vseeno siguren da pridemo na KC na višjo ceno, le da teh računov nobeden laik ne vidi; naš poklicni delavec pa jih zamolči, ker zastopa povsem druge interese. Kdor izračunava 20 pacientov na teden, posreduje sum nevoščljivosti.

Prav tako je z izjavo dr. Ihana, je to zdravnik? Torej dr. med. Ihan, če je zdravnik (imunolog?). Prav nič ne napiše o imunski terapiji. Bolj verodostojno bi izgledalo, če bi dal podatke v javnost, izgleda da jih nima. Če se njegove izjave pišejo v javnost, potem to niso izjave SAMO laikom. Kot zdravnik, lahko dr. med. Klehra toži, ne sme pa ga osirati v javnosti, to mu prepoveduje njegov poklicni kodeks. Grozno.

IN kdo pravi, da ne morete dokazati, da so te ampule od dr. Klehra. Če veste koliko slovencev hodi tja, potem jih tudi poznate, vsak teden 20, to je dovolj prič za pred sodišče, ki lahko dokažejo in imajo verjetno še tudi doma nekaj ampul. Zanima me le, kako boste kaj dokazali, ker naš slovenski imunolog (?) dr. Ihan se bo morda izkazal, da ni imunolog, saj bi sicer lažje našel kakšne argumente in ne bi njegovega strokovnega kolega le degrediral v javnosti.

Saj ne rečem, kritika je vedno zdrava in dobrodošla, ampak mora biti takšna, ki tudi opravičuje vse te obdolžitve, da naj bi bil šarlatan. Takšnim „osebnostim“, ki meljejo prazno travo, se ima dr. Klehr za zahvaliti, da ga na nekem blogu imenujejo celó za morilca. Kaj takega ne bi nihče napisal, če ne bi imel v ozadju trditev našega dr. Ihana, kateremu mnogi slepo verjamejo, ker jim ne pride na pamet, da bi naš zdravnik kršil svoj poklicni kodeks.

Potrebno bo malo več doslednosti, tudi v pogovoru z dr. Klehrom. Če on trdi, da lahko bolnik ozdravi ali da lahko zaustavi raka, to še ni nobena obljuba - ker on verjetno ne trdi: ozdravil vas bom. Če eden zdravnik trdi, da bo koga ozdravil, potem zahtevajte od njega, da to podpiše.

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 09.08.2008 09:57

Še sama bom dodala moje subjektivno mnenje in razmišljanja:

Lahko si izmenjamo še ne vem koliko mnenj, vendar če bodo za mnenji stale anonimne osebe, bo to le jara kača mnenj ZA in PROTI,včasih že prav napadlno obarvanih, zadeve pa ne bomo razčistili.

Po mojem mnenju bi bilo smiselno, da javno izpostavite svojo izkušnjo tako eni kot drugi, da se bo zadeva lahko raziskala in morda le dokazala, kaj je na stvari. V nasprotnem primeru pa bo vse skupaj ostalo le pri domnevah, slutnjah, pohavalah, pritožbah, celo obtožbah in bomo laiki prepuščeni le člankom najpogumnejših posameznikov, ki upajo javno povedati svojo izkušnjo.

Vsi tisti, ki ste pripravljeni javno spregovoriti o sovji izkušnji, tako pozitivni kot negativni, boste storili veliko za vse soborce, ki se soočajo z dilemo ali iti v Salzburg ali ostati doma.

Retorično pa je prepričljiv tisti, ki ima v žepu največ trdnih dokazov.

Dami, moram samo nekaj pokomentirati... Ko pišeš o Resničinem interesu.... Težko bi rekla, da gre za njen osebni interes ali fovšijo. Tudi sama sem bila v zadnjih letih mojega prostovoljnega dela z bolniki z rakom priča kar nekaj soborcem, ki so poskušali vse sorte dodatnih terpaij, ki so samoplačniške, nekatere tudi zelo drage. Pa žal nihče ni uspel do te mere, kot je upal in pričakoval po predhodnih optimističnih napovedih ponudikov teh terapij. Morda naklučje, morda zadeva daje slutiti, kako zanimiv je "trg bolnikov z rakom". Tudi sama sem bila v času bolezni na začetku obkoržena z vse sorte zdravilci, ponudniki raznih dodatkov....

Poudarjam, da sama sicer najbolj zaupam konvencionalnim metodam zdravljenja v kombinaciji s podpornimi terapijami, tudi takimi, ki jih pri nas v okviru celostne oskrbe oz. zdravlejnja bolniki z rakom nismo deležni in jih je potrebno plačati, včasih tudi drago.
Dr. Klehrove metode ne poznam, prav tako nikogar, ki bi se zdravil pri njem, zato za enkrat tudi po vseh vaših pisanjih še nimam trdnega mnenja. Čakam na bolj podrobne informacije, dokaze, analize, itd.... In na tiste z nekajletnim preživetjem po zdravljenju v Salzburgu. Zato je po mojem menenju vsak pogumnež, ki upa javnosti zaupati svojo pozitivno ali negativno izkušnjo, zlata vreden za vse, ki gredo za nami.

Kristina Modic
nekdanja bolnica z Ne-Hodgkinovim limfomom

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 09.08.2008 11:21

Kristina, ti dam popolnoma prav. Gledam pa tudi iz druge strani vplivanja na bolnike, ki se mi tudi zdi neodgovorna.
Poznani so mi npr. primeri, ko gredo ljudje na dopust v Španijo ali Turčijo in iščejo tam neudobne postelje, se namestijo v hotelih, ki niso hoteli in poskušajo najti karkoli, da bi dobili ta denar povrnjen. Pravtako se bere tule o neprimernih prostorih in o kliniki ki ni klinika ipd.
Zato sem mnenja, da bi moral vsaj strokovnjak (dr. Ihan) spregovoriti strokovno, ne pa tako laično o sladki vodi. On, če bi bil dober strokovnjak, bi verjetno našel to ali ono, v čemer se ne bi strinjal z dr. Klehrovo metodo.
In da bi se moral bolnik najprej pozanimati tisto, česar ne pozna, npr. o Tageskliniki v tujini, ki se tudi imenuje klinika in ni skladna z našimi predstavami. Ali o zakonodaji, da se vsi pregledi beležijo v kartoteko in da se izvidi pišejo le po potrebi ipd.

Pravtako ni res, kar piše alja.k, da je brala, da je to eksperiment. Preberite še enkrat, da je dr. Ihan le uporabil besedo „poskus“ proti dr. Klehru. Nočem zagovarjati dr. Klehra, hočem le, da se razume, kaj je resnica. Nemški zdravnik ne sme obljubiti zdravja. Lahko pa trdi: „ta metoda lahko ozdravi ali podaljša življenje“ kakor tudi: „tega vam ne smem obljubiti, vendar lahko poskusimo“ (o tem poskusu je govora). To pomeni le, da ta metoda še ni dovolj raziskana in včasih pomaga, včasih pa ne. V bolnišnici ni problem dobiti plačilo od zavarovalnice, samostojnemu obrtniku pa je težko dobiti plačilo za njegove storitve pri takih cenah. Zato si mora vsak res sam premisliti, da ne plača za to, da bo ozdravel, temveč samo za to, da se bo lahko tam zdravil. Nikjer pa ne more zahtevati nazaj denarja v primeru, če bolnik umre tam ali pa potem doma.
To so stvari, ki jih je treba upoštevati, da se potem ne jezimo še bolj in komu škodujemo.

Odgovori•Citiraj sporočilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #3 on: August 30, 2008, 01:17:40 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 09.08.2008 12:12

Kdo je prof.dr.Ihan vedo imunologi po vsem svetu, objavil je veliko prispevkov v svetovno priznanih strokovnih revijah, dr.Klerha ne pozna nihče, niti ne želi z njegovim imenom biti povezan . Razjarjena pa sem, da bi od prof.dr.Ihana radi izsledke pregledanih ampul. Več kot je povedal ni namreč mogel. V teh ampulah je lepo rekel, da ni ničesar, čudi pa me, da se nihče, ki dr.Klerhu stopate v bran ne zamislite nad zloglasnimi ampulami, ki jih drage kot suho zlato prodaja dr.Klehr. Vse kar piše na škatli z njimi je -NAT. LAB.!!!!!!! Na ampulah pa priimek in ime pacienta, ter njegova let.rojstva.

Ljudje, pa kaj vas je res zapustila zdrava razsodnost? Kupujete bio hrano, gledate vsebino teh in onih primesi, pa stanejo lahko le par evrov. Vase pa vnašate za tisoče evrov drage ampule, ne brez bolečin, pa čeprav z njimi še nihče ni dobil niti najmanjše deklaracije o proizvajalcu, naslov proizvajalca, dat.izdelave, rok trajanja, način shranjevanja, način aplikacije, možnost stranskih učinkov, serijska št. izdelave, ki je pri vseh zdravilih NUJNA, da so v primeru komplikacij lahko sledljiva, predvsem pa vas ne zanimajo snovi shranjene v teh ampulah!!!! HALO DRAGI SLOVENCI, kje je tu logika??????????? Ničesar dodati ampulam je najboljši alibi, kajne!!!!!
Ampule se vnašajo doma, brez strokovnega nadzora, in sicer si jih mora pacient SAM vbrizgavati v trebušno podkožje, vem da brez bolečin ne gre, pa sploh veste kaj si vbrizgavate? Kakšno zdravljenje je to???

Odgovori•Citiraj sporočilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Dami
Datum: 09.08.2008 15:10

Kdo kje koga brani? Jaz ne branim ne eno ne drugo stran. Branjenje je prej to, ko tako lepo govorite v njegovem imenu, kaj dr. Ihan hoče in kaj ne. Izgleda da ga dobro poznate in drugega s tem zaničujete, ko napišete, da ne želi biti z njegovim imenom niti povezan, v javnosti pa ga je deskriditiral. Saj bi bilo dovolj, če bi bil poznan vsaj v Evropi, tako pa ga ne pozna niti google, niti ga poznam jaz.
Google prinese samo tole: <www.efis.org/members.html> in tu je omenjen samo kot tajnik Inštituta za mikrobiologijo, ni niti dr. med., niti profesor.
O dr. Klehru je prinesel google tole:
Dr. Nikolaus Klehr, medizinischer Direktor von PelzImmunologie Institut und Zellbiologic in München Deutschland.
Pa &#269;etudi bi bil ali je nevem kolikokratni dr. ali profesor; toliko hujše, da v javnosti deskreditira enakovrednega doktorja medicine, brez da bi argumentiral njegov na&#269;ina zdravljenja. Njegove izjave sploh niso strokovno argumentirane, zato se tudi vaša resnica razlikuje od moje resnice. &#268;eprav ste katero od resnic že sami nevedno omenili. Vendar za to mu tudi ni potrebno raziskovati katerihkoli ampul, dovolj je napisano o tej metodi na spletu, da bi moral imeti vsak imunolog neko mnenje k temu.

Mislim, da te ampule ne stanejo 1000 evrov, temve&#269; ena 60 eurov. Tako je ravnokar izra&#269;unal moj ra&#269;unalnik. Pa se malo pozanimajte kaj je to patentiranje, potem boste razumeli tudi zakaj je to tako. &#268;e je dal to dr. Ihan raziskati, potem je povsem verjetno ugotovil, da niso škodljive in zato ne da primernega komentarja. Kot pišete so na ampulah kratice laboratorija in v primeru spora, mora ta laboratorij dokazovati. Tako da ne verjamem, da se gre za kaj protizakonitega. Zelo kruta pa je res cena za samopla&#269;nike.

Verjetno tudi vi niste zdravnik, tako kot vse tiste, ki so se oglašale namesto možev zdravnikov. Na Delu se že ne dobi ve&#269; pismo bralcev (prispevek gospe Kregarjeve), odkar smo tule omenili, da za temi prispevki stojijo zdravniki, ki ho&#269;ejo še vedno trditi na kakšnem visokem nivoju je naše zdravstvo. Le zakaj se ne oglasijo sami s svojim imenom; zato namre&#269; izgleda tako kot da nimajo argumentov. Pa naj me prepri&#269;ajo, da to ni res, lepo prosim.

Pa še malo neotesane odkritosti:) t.i. &#269;rnega humorja: Morda bi se lahko od nas kaj nau&#269;ili. Vendar, jaz povem že vnaprej, tale šola bo draga, ker odkar imamo v Sloveniji podjetnost in dobi&#269;konosnost v zdravstvu, lahko moja cena prekora&#269;i tiste cene od Klini&#269;nega centra.

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #4 on: August 30, 2008, 01:18:23 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: Dr.Klehr Institut
mailto:klehr@klehr-dr-med.de

Datum: 09.08.2008 20:07

Wir sind von mehreren Patienten gebeten worden, uns in diesem Forum zu äußern, nicht nur, weil eine gewisse Verunsicherung entstanden ist, sondern auch weil sich eine gewisse Interessen-Orientierung herauskristallisiert. So gibt beispielsweise die Ehefrau eines umstrittenen Arztes ihren Kommentar mit eindeutiger Tendenz.
Lassen Sie uns deshalb hierzu Stellung nehmen, soweit es die Regeln der ärztlichen Schweige- und Standespflicht erlauben:

Beide Patienten, der Vater von Herrn Pate sowie die Ehefrau von Herrn Oblak, sind nicht an Krebs verstorben, sondern an einer anderen Erkrankung.
Wir können zwar den Schmerz der Angehörigen verstehen. Was wir jedoch nicht verstehen können, ist, dass diese im Fernsehen nun die Unwahrheit behaupten.
Sie selbst wissen, mit welcher Sorgfalt wir sie immer wieder darauf hinweisen, uns die Labordaten zuzusenden eben gerade weil auch andere Erkrankungen, als die Krebserkrankung, das Leben eines krebskranken Patienten gefährden können.
Deutlicher können wir uns hierzu nicht äußern aus eben diesen standesrechtlichen Gründen.

Der Grund weshalb Dr. Ihan sich so negativ von sich aus über unsere Therapie geäußert hat kann nur spekuliert werden. Vermutlich haben hieran bestimmte Interessensgruppen, die regelmäßig Patienten zum Sterben nach Hause schicken, wenn die Chemotherapie nicht mehr wirkt, Herrn Dr. Ihan dazu zu überredet, sich negativ über unsere Therapie zu äußern, damit sie nicht selbst in zunehmendem Maße an Glaubwürdigkeit verlieren. Patienten, denen wir geholfen haben, fragten nämlich nach, warum sie nicht auch eine solche erfolgreiche Therapie bei ihnen von vorne herein angewendet haben, von der wissenschaftlich belegt ist, dass sie bei Krebs hilft. Vermutlich musste Herr Dr. Ihan deshalb – sozusagen aus Gefälligkeit und als Pionier aus anderer Seite – diskriminierende Äußerungen über diese Therapie abgeben.


Üblicherweise werden wissenschaftliche oder therapeutische medizinische Meinungsverschiedenheiten vor Fachgremien bzw. in der Fachpresse ausgetragen. International ist es deshalb nicht üblich und von niedrigstem Niveau – wir glauben, dass es auch in Slowenien so ist -, dass sich ein Arzt über einen anderen in der Regenbogenpresse oder von sich aus im Fernsehen negativ äußert, ohne dass der Beschimpfte die Möglichkeit einer Stellungnahme hierzu hat. Dass sich Herr Dr. Ihan trotzdem auf dieses niedrige Niveau begeben hat, bestärkt uns in der Annahme, dass es sich hierbei um eine Gefälligkeit für diese Kreise handelt.
Im Übrigen ist Herr Dr. Ihan gar nicht berechtigt, in dieser Form in der Öffentlichkeit als Mitglied des Institutes für Immunologie und Mikrobiologie zu sprechen.

Wenn Herr Dr. Ihan in Deutschland diese Äußerungen getroffen hätte, müsste er mit einer sehr hohen Geldstrafe wegen Verleumdung rechnen. Ob dies auch für Slowenien zutrifft, wird das Gerichtsverfahren zeigen, welches wir wegen dieser Berichterstattung durch unsere rechtsanwaltschaftliche Vertretung haben einleiten lassen.

Zu den Beschuldigungen des Dr. Ihan wollen wir nur kurz Stellung nehmen, weil diese so abwegig, unglaubwürdig und unter jedem akademischen Niveau angesiedelt sind.

• Die Zytokine, von welchen Herr Dr. Ihan spricht, und die von ihm angewendet werden, haben mit den von uns angewendeten körpereigenen Zytokinen nicht das Geringste zu tun. Diese werden stattdessen aus Zellkulturen der Eierstockzellen des chinesischen Hamsters produziert gentechnologisch und in der Retorte. Sie haben keine spezifische Wirkung gegen Tumor, sondern nur eine allgemein immun-stimulierende Wirkung. Deshalb müssen die Zytokine von Dr. Ihan in sehr hohen Konzentrationen angewendet werden, damit sie überhaupt eine Wirkung entfalten können. Diese Zytokine aus den Eierstockzellen des chinesischen Hamsters sind mit hohen Nebenwirkungen und nicht selten mit tödlichem Ausgang verbunden. Sie werden seit vielen Jahren deshalb kaum noch angewendet.

• Unser Labor wurde zu keinem Zeitpunkt geschlossen.
Richtig ist vielmehr, dass unser Labor akkreditiert ist bei der international strengsten Laborüberwachungsbehörde, dem College of American Pathologists. Infolgedessen gibt es hier auch keinerlei Verunreinigungen oder Infektionen, wie von Herrn Dr. Ihan in Frage gestellt.

• Mit russischen Mitteln hat weder unsere Arbeitsgruppe noch Herr Dr. Klehr jemals gehandelt.

• Unsere Arbeitsgruppe hat selbstverständlich auch wissenschaftlich publiziert in mehr als 30 Veröffentlichungen in der Fachpresse, darunter auch ein Lehrbuchbeitrag für Ärzte.


• Die Wirksamkeit unserer Therapie ist durch eine gutachterliche Stellungnahme aus Europas größter Universität, der Charité, wissenschaftlich glaubwürdig belegt. So wurde die Wirksamkeit der Therapie bei Patienten untersucht, die alle anderen Therapien, wie Chemotherapie, Strahlentherapie usw. erfolglos angewendet hatten und dennoch der Tumor bzw. die Metastasen weiter gewachsen waren. In einem Zeitraum von 5 Monaten kam es bei 45% der Patienten zum Stillstand, zur Rückbildung oder zur völligen Einschmelzung der Tumormassen.
Uns ist kein anderes Therapieverfahren bekannt, welchem mit einer so hohen Erfolgsrate die Wirksamkeit durch eine unabhängige Universität bestätigt worden ist.

Für das Dr. Klehr Institut:
Dr. med. N. W. Klehr Dr. med. L.H. Bauer Dr. med.Z. Grzeta

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #5 on: August 30, 2008, 01:18:57 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 09.08.2008 23:20

Skušala bom dobiti pomo&#269; pri prevodu pisma iz inst.dr.Klehra, verjetno je ve&#269;ina od nas boljša v angleš&#269;ini, pa ni&#269; ne de. Še vedno trdno stojim za svojimi besedami napisanimi v prejšnjih blogih !!!!! Lep pozdrav vsem in lahko no&#269;.

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 10.08.2008 00:02

Dami, prof. dr. Alojza Ihana sem spoznala kakšno leto ali ve&#269; nazaj, ko sem poslušala njegovo brezpla&#269;no predavanje o imunskem sistemu, ki smo ga organizirali za bolnike z rakom.

V Google sem vpisala njegovo ime in priimek in mi je vrglo ogromno zadetkov. Nekaj prvih ti posredujem, da se boš prepri&#269;al, da je tako doktor kot profesor.

[www.mf.uni-lj.si]
[www.ordinacija.net]
[odmevi.zdravstvena.info]
[www.viva.si]

Pozdravljam odziv klinike dr. Klehra. Prav je,da so zapisali svoje stališ&#269;e. Tudi sama se bom potrudila in poiskala prevod napisanega. Še vedno upam, da se bo zadeva raz&#269;istila in da bomo dobili epilog, saj bo to koristno predvsem za vse nas oz. za bolnike.

Lp, Kristina

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 10.08.2008 11:37

Nih&#269;e ne dvomi, da je dr. med. Ihan zdravnik, res pa je, da je še zelo mlad zdravnik in da je njegovo obnašanje do kolegov in drugih v&#269;asih vprašljivo. Bolnike, ki se poslužujejo imunskih terapij, imenuje on „poskusni zajci“ v isti sapi ko piše o morali (Imunski sistem in rak, stran 158). V naslednjem stavku navaja, da terapevti obljubljajo rakovim bolnikom uspeh. To je prepovedano, mar tega ne ve? Jaz ne poznam enega terapevta, ki obljublja ali zagotavlja uspeh. Tudi zdravnik tega ne more in ne sme.

Njegovo mnenje, kot mnenje imunologa je zelo neopredeljeno; vidi se, da je njegova teorija zelo obarvana s slovensko politiko (zakonodajo), zato tudi trdi, da je imunoterapija do neke mere znanstvena in da spada bolj v sivo obmo&#269;je alternativne medicine (str. 259). Že tu pa naredi hudo napako, ki bi jo kot zdravnik, sploh pa kot profesor ne bi smel narediti. Pod naslovom imunoterapij pri raku (!) ne sme govoriti o alternativnem (nadomestnem) zdravljenju, temve&#269; lahko govori le o komplementarnem, t.j. dopolnilnem zdravljenju. Po tem pravilu se je zdravstvo dolžno ravnati v zaš&#269;ito bolnika.

V naslednjem stavku trdi, da je znanstvenost najbolj mote&#269;a. In ko berem naprej, mi stojijo lasje pokonci. Njegove trditve so zelo ozkogledane in omejene. O mnogih vrstah imunske terapije obstojajo znanstvene študije, ki jih naše zdravstvo ignorira, ker ho&#269;e vedno sebe postaviti na najvišje mesto (in to mu uspe vsaj v domovini). Tako izgleda to kot neko otro&#269;je tekmovanje, ko imenuje imunske terapije kot „magijske, &#269;arovniške terapije današnjega &#269;asa“, da bi s tem, ko degredira druge strokovnjake, sebe postavil na višje mesto. Pravtako kot trdi, da je vsebina ampul le „sladka voda“ (&#269;eprav se lahko tukaj še žalostno pošalim, da je prav glukoza to sredstvo, ki ga nudi zdravnik prve pomo&#269;i preko infuzije pri kahekti&#269;nem bolniku;).

Njegova knjiga je slaba knjiga, ki bi lahko veljala le priro&#269;nik k biologiji v osnovni šoli. Seveda je napisana za laika, vendar se iz nje kristalizirajo njegove meje znanja, za kar so verjetno krivi predsodki, napa&#269;no presojanje novitet in samocenzura, ko nekaj ne ustreza njegovi predstavi. Težko je biti delavec in znanstvenik in pisatelj (11 knjig?) , še težje pa v vseh treh komponentah dober, ker manjka najglavnejše, to je &#269;as za nujno potrebno kontinualno nadaljno izobraževanje.

Pozdravljam stališ&#269;e dr. med. Klehra, ne verjamem pa, da bo tudi dr. med. Ihan podal svoje stališ&#269;e. Potem se bom vsekakor vprašal, zakaj ne.
Lep pozdrav!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 10.08.2008 16:27

Šepet,pišeš o obstoju znanstvenih študij za mnoge imunoterapije. Kot kaže zadevo poznaš, zato nam ostalim, prosim, sporo&#269;i, kje jih lahko tudi najdemo in malo "naštudiramo". Ve&#269; ko bomo imeli informacij, lažje bomo tudi sami presojali o vsem skupaj. &#268;e je zadeva na internetu, prosim, objavi linke, &#269;e pa ni pa vsaj vire, da si lahko poiš&#269;emno tisti, ki nas zanima. Hvala že v naprej.

Kristina

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 10.08.2008 20:59

Bistra glavica, Kristina :)
kako lepo si preštudirala moj nik.

To glede študij bo problem, ker jih boš morala sama iskati v angleš&#269;ini, in pa seveda tudi problem, ko boš morala vedeti kaj iš&#269;eš, npr. v
- Medscape
- Medline
- Lancet
- JAMA
vpišeš klju&#269;ne besede: študija, imunska terapija, rak (angl.)

Jaz se omejujem na evropsko znanost;) pa tudi to ni vedno prosto dostopno, tako da ti ne bi zadostoval samo link.

<www.eortc.be/protoc/> v angleš&#269;ini se tule vnesejo številke oz. kratice studije;
<www.eortc.be/protoc/listsites.asp> tule je sortirano po vrstah raka, nisem gledal,
v nemš&#269;ini lahko na <www.studien.de>

to je zelo zamudna stvarca, za nezdravnike tudi ni preve&#269; „zgovorno“, vseeno moraš poznati številko ali kratico študije. Pa ti kljub temu ni&#269; ne pomaga, ker v Sloveniji niso nau&#269;eni tega imunskega zdravljenja. npr. daš tole v google PS76A2.13.
Lep pozdrav!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 10.08.2008 20:59

Bistra glavica, Kristina :)
kako lepo si preštudirala moj nik.

To glede študij bo problem, ker jih boš morala sama iskati v angleš&#269;ini, in pa seveda tudi problem, ko boš morala vedeti kaj iš&#269;eš, npr. v
- Medscape
- Medline
- Lancet
- JAMA
vpišeš klju&#269;ne besede: študija, imunska terapija, rak (angl.)

Jaz se omejujem na evropsko znanost;) pa tudi to ni vedno prosto dostopno, tako da ti ne bi zadostoval samo link.

<www.eortc.be/protoc/> v angleš&#269;ini se tule vnesejo številke oz. kratice studije;
<www.eortc.be/protoc/listsites.asp> tule je sortirano po vrstah raka, nisem gledal,
v nemš&#269;ini lahko na <www.studien.de>

to je zelo zamudna stvarca, za nezdravnike tudi ni preve&#269; „zgovorno“, vseeno moraš poznati številko ali kratico študije. Pa ti kljub temu ni&#269; ne pomaga, ker v Sloveniji niso nau&#269;eni tega imunskega zdravljenja. npr. daš tole v google PS76A2.13.
Lep pozdrav!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 11.08.2008 10:04

Saj za to tudi gre pri ampulah! Za glukozo z nekaj dodanimi citokini in bolnikovo plazmo.Glukoza po vseh bolnišnicah na vseh oddelkih po infuzijah te&#269;e iz vsaj 5oo ml vre&#269;k, tu pa 2o ml(4oampulx5ml) stane 28ooE, a že s ceno le 3oo E bi želi nemajhen dobi&#269;ek! Dober biznis, ni kaj!!!!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 11.08.2008 10:43

Uh, jej, tole bo pa res težko.... :) Ampak se bom en ve&#269;er vseeno spravila brskat. Mogo&#269;e mi pa rata kaj najti, prebrati in celo razumeti, hehe.

Hvala. :)

Kristina

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 11.08.2008 20:22

Resnica je pogosto neprijetna, tudi danes žal ne bo druga&#269;na. Zgrozila sem se ko sem danes v pismih bralcev v Nedeljskem dnevniku prebrala zgodbo g.Marine Želježi&#269; iz Dramelj, zgrozila zato, ker se mi zdi ko da je nekdo vse moje prispevke iz tega bloga zgrnil v to žalostno zgodbo. Tudi tokrat vse sugestije dr. Klerha da raka že skoraj ni ve&#269;, niso pomagale!!!!!!!

Žalostna sem. Vzorci se ponavljajo, le imena se menjavajo.....
Vsem še vedno neverujo&#269;im-KUPITE NEDELJCA!!!!!!!!!!!
....

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klehr
Napisal: Alojz Ihan
Datum: 13.08.2008 13:05

Spoštovani,

gospa MOdiceva me je opozorila na ta forum, zato bi napisal nekaj besed. Kot prvo, se z dr. Klehrom nimam posebne volje ukvarjati, samo v dveh polurnih intervjujih sem pa&#269; povedal mnenje, ker mislim, da morajo slovenski bolniki slišati tudi drugo stran medalje - nemško govore&#269;i si naprimer lahko preberejo katero od spletnih strani kot:

[esowatch.com]\Shell\Open\Command

[www.medstep.de]

V zvezi z dr. Klehrom torej nimam nobenega materialnega interesa (v nasprotju z njim), &#269;e izzvzamem, da sem naredil fakulteto s slovenskim davkopla&#269;evalskim denarjem, in se mi zdi kot slovenskemu strokovnjaku neprimerno biti tiho ob dejstvu, da številni slovenski bolniki romajo tja pod vtisom, da gre za "priznano nemško medicinsko kliniko". To kar dela dr. Klehr, spada v alternativno medicino, kar priznava tudi dr. Klehr. Rezultatov o koristi njegove terapije za paciente nisem našel nikakršnih, &#269;eprav sem precej veš&#269; v takem iskanju. Bi se pa z dr. Klehrom z veseljem ukvarjal, &#269;e bi kot zdravnik in imunolog imel kakršnekoli podatke, ki bi mi dajali osnovo, da njegove preparate priporo&#269;im pacientom. Na žalost temu ni tako.

In potem gre tu še za vprašanje minimalnih standardov: pri nakupu navadne paštete mora proizvajalec napisati deklaracijo o sestavi, shranjevanju, roku uporabnosti, dovoljenju za promet... za tako deklaracijo pa stoji cel elaborat z analizami in dovoljenji. Ko gre za zdravila, je potrebno pridobiti registracijo, ki jo v vsaki državi potrdi urad za zdravila. V registraciji je opisana sestava, tehnološki postopek pridobivanja, rezultati klini&#269;nih študij o tem, kakšno korist ima zdravilo pri dolo&#269;eni bolezni (za koliko podaljša preživetje, kako in za koliko izboljša kvaliteto življenja, kako vpliva na subjektivno po&#269;utje, telesno težo, pogostnost okužb, ponovitve bolezni... - vse in še ve&#269; je mogo&#269;e razmeroma preprosto izmeriti). Brez teh podatkov zdravilo preprosto ne obstaja, zdravniki ga ne moremo priporo&#269;iti pacientom (ker ne vemo, kaj priporo&#269;ati) in zdravilo se - legalno - ne more prodajati kot zdravilo. &#268;e dr. Klehr svoje "zdravilo" (ki uradno ni zdravilo) trži pod naslovom "naravnih pripravkov" (kot napr. žajbljev &#269;aj, kar ampula za intravensko vbrizganje gotovo ni), ali kot privatni medicinski eksperiment (za katerega - proti vsem standardom - pobira denar), sicer ne vem, je pa dejstvo, da se mi po 20 in ve&#269; letih takega zdravljenja in verjetno tiso&#269;ih pacientih zdi neprimerno, da s strani dr. Klehra še ni prišlo do vsaj preproste analize uspehov njegove terapije. &#268;e bi bila analiza pozitivna, bi zanesljivo dobil na svojo kliniko številne strokovnjake, ki bi z veseljem in brezpla&#269;no preverili rezultate in jih skušali uvesti na svoje klinike.

In še glede testiranja: seveda sem dal testirati - na stroške lastnega raziskovalnega denarja - nekaj klju&#269;nih citokinov, ki jih omenja dr. Klehr. Ki jih v preparatih ni bilo. Kaj ve&#269; nisem mogel testirati, ker je osnova za testiranje to, da proizvajalec napiše, kaj sploh je v preparatu - kako naj &#269;lovek druga&#269;e ve, kaj testirati? In moji komentarji izhajajo iz dobre vere, da dr. Klehr po dobrih laboratorijskih standardih izvaja to, kar v zelo skopih besedah pove (in jaz, ki slu&#269;ajno precej podrobno in v praksi poznam te postopke, lahko sklepam, kaj se v njegovem laboratoriju dejansko dogaja). O drugih sestavinah pripravkov - koristnih ali nevarnih - torej nimam podatkov. Ampak te bi moral imeti, in jih napisati tisti, ki pripravke proizvaja.

In na koncu - nikogar ne prepri&#269;ujem, naj se ne gre zdraviti k dr. Klehru. Imam pa o njegovi terapiji, kot strokovnjak, pa&#269; svoje mnenje, ki mi ga narekujejo izkušnje, dosedaj znani podatki in na&#269;in razmišljanja, ki sem ga pridobil v medicini.

Lep pozdrav

A. Ihan

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #6 on: August 30, 2008, 01:19:31 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 15.08.2008 18:49

Spoštovani dr. med. Ihan,

v&#269;asih kakšni izzivi le uspejo delovati kot sredstvo namenu:) Me veseli, da ste se odzvali.

Da ne bo nesporazumov, tudi dr. med. Klehr je naredil medicinsko fakulteto, ne vem s katerim denarjem, pa se vprašam, ali je to sploh pomembno, ali bi moral tudi jaz navesti, kje sem študiral in kdo mi je financiral, da mi bodo ljudje verjeli? Dejstvo je, da se nekateri zdravniki strokovno izpopolnjujejo, drugi ne; mnogi pa si stojijo napoti s svojimi predsodki. Mimogrede, da se ne bi dotikali nekih navidezno nevroti&#269;nih potez: Zakaj ne bi k nazivu dr. dodali tudi zaslužen med., da bi bralci to lahko razlikovali od dr. strojni&#269;arjev, ki tule ponujajo stroj&#269;ke za zdravljenje raka, potem bi lahko odpadlo tudi povdarjanje lastne osebnosti.

Bolniki imajo tudi rajši , da strokovnjaki podajo strokovno in ne osebno mnenje. Predvsem pa, &#269;e bi se strokovnjaki vsaj dosledno trudili v že napisanem najti tisto drobtinico, ki bi pripomogla k uspehu v njihovem znanstvenem delu in je ne bi spregledali.
Sam osebno ne poznam dr. med. Klehra, ga tudi nisem videl v televiziji, vem pa, da je „Tagesklinik“ priznana oblika nemške medicinske klinike in da spada imunsko zdravljenje rakovih bolnikov v Nem&#269;iji v uradno šolsko medicino. Zato bi vsaj v teh to&#269;kah trdil, da dajejo izrazi „romanje“ in „pod vtisom, da se gre za priznano nemško medicinsko kliniko", neprijeten priokus vašega osebnega in ne vašega strokovnega mnenja.

Možno, da je dr. med. Klehr trdil, da je to alternativa, ta izraz pa je širokega pomena; tako lahko alternativno za zrnati kruh, uživamo tudi zrnate žemlje. Alternativno zdravljenje je lahko, ko se predpiše bolniku za izkašljevanje naravno zdravilo namesto obi&#269;ajnih zdravil, ki deluje podobno. Tako je lahko tudi imunsko zdravljenje alternativno zdravljenje npr. pri inoperabilnih tumorjih; ne more pa biti imunsko zdravljenje alternativno zdravljenje raka nasploh; v temu je velika razlika, kar morate kot strokovnjak in kot veš&#269; retorik priznati. Res pa je, da se to lahko le omejeno ali pa sploh ne more prenesti na slovensko dojemanje zdravstva, kjer je alternativno zdravljenje sedaj predmet *uradnih* gurujev in ezoterikov. Tudi pri nemškem onkološkem zdravljenju pa še vedno stoji na prvem mestu možnost operacije; sicer pa velja imunsko zdravljenje pri raku kot dopolnilno (komplementarno) zdravljenje, &#269;e poteka pravilno (kontrolirano) in ni izrecno kontraindicirano. Kakor lahko tudi predstavlja alternativo in alternativno medicino v inoperabilnih primerih. Tako, da se gre na tem podro&#269;ju zgolj za nesporazume, ki lahko kalijo naš „slovenski“ pogled.

Drugo je meni osebno nepoznano, ker ne vem, kako ima dr. med. Klehr to urejeno s patentiranjem njegove metode; njegova metoda je patentirana kot specifi&#269;na imunska metoda pod patentom <DE 3923848 C 2>. Razumem vaše pomisleke. Vsak zdravnik pa ga je po kodeksu dolžan prijaviti na pristojno Zdravniško zbornico, &#269;e misli, da dela drug zdravnik kaj neodgovornega, protizakonitega. Tudi glede etikiranja, obljube ozdravitve, neupoštevanja cenika zdravniških storitev ipd. Težko je verjeti, da &#269;e bi se res izkazalo, da se gre za šarlatana, da bi nemški organi ni&#269; ne ukrenili, &#269;e pomislimo samo, da so dr. med. Hamerja iskali tudi internacionalno in ga aretirali v Franciji, zato, ker je v Nem&#269;iji poskušal *zdraviti raka alternativno* z nedokazanimi metodami. Tako da nemška zakonodaja se bolj zavzema za zaš&#269;ito bolnika kot naša (&#269;e pomislim samo na ZZdrav). Vse druge kritike oseb v internetu pa so ve&#269;inoma nevednost, nagajanje, nevoš&#269;ljivost in obrekovanje. &#268;lanki iz wikipedije naj ne bi bili kriteriji za strokovnjaka, niti se naj ne bi poskušali informirati primarno o zdravniku, temve&#269; o njegovi metodi. To sem napisal za bralce, ker vi kot zdravnik to veste in se spretno gibljete med &#269;leni, ki vas sicer lahko omejujejo, prepre&#269;ujejo pa škodovanje tako zdravništvu kot tudi bolniku.

Bilo pa bi plodno pogledati, na katerih spodrsljajih kapitulira neko imunsko zdravljenje, upoštevati kdaj je kontraindicirano; ali so ti neuspehi sploh posledica imunskega zdravljenja, ali &#269;esa drugega, ali pa prepoznega ukrepanja.
Zakaj romajo bolniki v tujino? Ko je namre&#269; govora o pravo&#269;asnem komplementarnem zdravljenju z imunskimi metodami, bolniki tega no&#269;ejo slišati, razen &#269;e gre slu&#269;ajno za kak škodljiv prehrambni dodatek, škodljive izolirane antioxidante ali pa &#269;udežen stroj&#269;ek; ko pa je prepozno, pa so ljudje pripravljeni zapravljati na veliko in zapuš&#269;ati dedi&#269;em dolgove. So to vedno bolnikove nedosegljivosti, ali je morda le pomanjkljivo in zavajalno tudi informiranje našega zdravstva?

In tu ostaja sredi poti bolnik, ki ne more profitirati od optimalnega zdravljenja. Pa se bo potrebno prilagoditi, saj se tudi pri nas privatizirajo zdravniki in žal se (nasprotno z nemškim organiziranjem) z novim zdravilskim zakonom približujemo žalostni resnici, da bo v Sloveniji zdravje odvisno od dobi&#269;ka. Noben laik tudi ne bo znal lo&#269;iti pleve od zrnja.
Vse skupaj kar nas moti, pa nam ne sme vzeti pogleda za bistveno, kaj lahko, kaj moramo, kaj smo dolžni storiti oz. s &#269;im, kako, kje in komu škodimo.

Morda pri&#269;akujem preve&#269;, zato me izmed vaših mnogih knjig, edina ki se ti&#269;e imunskega sistema in odpornosti, ni zadovoljila mojih pri&#269;akovanj, kar pa ne mora veljati za druge bralce. Za to mojo omejenost, se vam javno opravi&#269;ujem.

Lep pozdrav!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: ampula
Datum: 15.08.2008 19:49

še5

Kaj pa ti meniš o deklariranju dr. Klehrovih ampul? Se ti zdi njegov na&#269;in distribucije in ozna&#269;evanja ampul in njihove vsebino v skladu z EU regulativami (pa v katero koli branžo že spadajo ampule s citokini). Meni takšen na&#269;in ni niti v skaldu z dobrim okusom, kaj šele v skladu z varnostjo. Kar se mene ti&#269;e - sam bi moral biti že v terminalni fazi, da bi si upal ali pustil pognati v telo vsebino ampule, ki nima deklaracije o vsebini.Imam kar malo filing, da gre s tvoje strani kar malo za reklamo za dr. Klehra. :O) Prepri&#269;an sem da dr.Klehr ne uživa posebnega odobravanja tudi med nemškimi bolniki kar kažejo tuji forumi. Ni&#269; nimam proti komplementarnim ali alternativnim metodam ampak žal na&#269;in dela dr. Klehra, ozna&#269;evanje ampul, zara&#269;unavanje ampul in izkušnje operharjenih Slovencev prej vzbudijo negativen odnos kot odobravanje metode dr. Klehra.

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 15.08.2008 19:59

Resnica,
danes sem še malo bolj po&#269;asi prebral tvoje prispevke. Vseh teh obtožb ne verjamem, pa vendar iz tvojega prispevka izberem marsikaj, Na nekaterih sledeh se približuješ resnici. Druge pa so produkt nepoznavanja zadeve v Nem&#269;iji in Avstriji.
- Pišeš, da on nima nobenih registrov bolnikov. Tega ti ne morem verjeti, ker on mora hraniti po zakonu kartoteke 10 let. Vsako leto mora pla&#269;ati davke, kjer morajo biti vodeni vsi prejemki in izdatki.
- Da ga avstrijski kolegi odklanjajo, je razumljivo, saj v Avstriji ni urejeno komplementarno zdravljenje raka tako kot v Nem&#269;iji. Nedavno sem bral &#269;lanek v ISIS (januar 2007), ki pravtako velja kot zavajanje. Ga bom v celoti kopiral sem:

-----------------------
ISIS januar 2007

Uspešno proti maza&#269;u
Neki zdravilec iz Nem&#269;ije je v okolici Welsa v Avstriji v velikem slogu predaval o najrazli&#269;nejših boleznih ter metodah zdravljenja. Pravno proti predavanjem na&#269;elno ni mogo&#269;e ukrepati. V tem primeru pa se je ponujal utemeljen sum, da ta zdravilec v Avstriji dejansko na prepovedan na&#269;in opravlja zdravniško dejavnost.

Zato je Zgornjeavstrijska zdravniška zbornica za daljše obdobje najela dva detektiva, ki sta mu sledila. Z njuno pomo&#269;jo so lahko zbrali ustrezne dokaze za za&#269;etek sodnega postopka. Naju&#269;inkovitejši postopek je v takšnih primerih tožba o nelojalni konkurenci.

Kot obi&#269;ajno v procesih o mazaštvu, tudi tokrat sodni postopek ni bil zelo preprost. Kon&#269;no so pristali na OGH (verjetno Oberster Gerichtshof, Vrhovno sodiš&#269;e). Prva sodna instanca je namre&#269; nekatere posege (npr. svetovanje o dieti, presevanje prstov z baterijo, opazovanje žrela) sicer ozna&#269;ila kot preiskave v najširšem pomenu, vendar presodila, da ne
gre za nedovoljeno dejavnost. Proti temu so se z vsemi pravnimi sredstvi uspešno postavili po robu in kon&#269;no jim je v t.i. sodni primerjavi uspelo prodreti s svojimi zahtevki.

Tako je bilo temu zdravilcu prepovedano opravljati ali ponujati vse tiste dejavnosti, ki so sicer pridržane zdravnikom. Bili so tudi pooblaš&#269;eni to objaviti.
Vir: OÖ Ärzte, št. 196, oktober 2006 - Marjan Kordaš
---------------------------

Torej tudi tu se NE gre za zdravilca, ampak se gre za heilpraktika, ki jih imajo samo v Nem&#269;iji. Zato velja ta sodna primerjava samo za državo Avstrijo. V Nem&#269;iji pa lahko ima ta heilpraktik svojo ambulanto, lahko teoreti&#269;no operira, &#269;e ima posebnega strokovnjaka za anestezijo, lahko jemlje kri, daje infuzije ipd... Zadeva je torej v tem, da Avstrija nima urejenega alternativnega in komplementarnega zdravljenja na tak na&#269;in (ali pa sploh), kot je to vzorno v Nem&#269;iji.

Potem pišeš, da se zdravje ne kupi z denarjem. Kot sem že omenil, se morajo nemški zdravniki, tudi privatniki, držati cenika zdravniških storitev. Visoke cene se nam zdijo, ker ne poznamo ra&#269;unov, ki jih bolnišnice zara&#269;unavajo zavarovalnicam. Vsak, ki gre v tujino, pa se mora tega zavedati, da se gre za samopla&#269;ništvo. Zato je to bolj slab argument, ki pa se ga lahko preveri, &#269;e so poleg tega navzo&#269;i še drugi dejavniki za prijavo.

Rad bi si ogledal TV SLO 1/28.06., pa ne najdem, imaš morda kak link? Morda bom tam slišal tisto, kar si tukaj ne dovoli nih&#269;e izgovoriti.
Hvala za tvoje prispevke.

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 15.08.2008 21:40

&#268;e se le malo potrudite, boste na straneh, ki jih omenja prof.dr.Ihan -
predvsem na prvi, hitro našli informacije o dr.Klehru, zlasti mnenje o njem s strani njegovih, t.j. nemških kolegov, ki so ga že leta 1998 proglasili za šarlatana ( tudi oni imajo enako terminologijo), , ki služi ogromne vsote denarja na ra&#269;un bolnikov z rakom, leta 2oo3, pa so mu tudi prepovedali vsako delovanje na Bavarskem.
Naklju&#269;je?
Ni naklju&#269;je, da na njegovi kliniki v SLZ. , ne boste sre&#269;ali nobenega Avstrijca!!!!!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 15.08.2008 21:48

ampula,

napa&#269;no, jaz ne zagovarjam dr. Klehra, prisežem pred Bogom in pred vsem, kar mi je drago, da ga ne poznam in nimam nobenih odnosov z njim, niti privatnih, niti poklicnih; kakor tudi nimam nobenih materialnih teresov.

Seveda sem se tudi jaz informiral, vendar ne po forumih in tudi v internetu sem namenoma "spregledal" vso možno nagajanje (ki ni redkost v konkuren&#269;nostni praksi) in druga&#269;e pretehtam argumente, kot nekdo, ki gleda to iz njemu poznanega sistema, ali iz njegovih osebnih izkušenj, ali iz njegove emocionalne strani.

Kot sem rekel, ne vem kako ima urejeno. &#268;e se gre tu za lastno kri, potem je to težko individualno deklarirati.

&#268;etudi homeopatija nikjer ni omenjena, bom navedel to v primerjavo, ker homeopatija velja v Sloveniji kot seriozna metoda in je v Sloveniji pridržana samo zdravnikom. &#268;e razmišljam naprej (meni se kar sproti rojevajo misli:))), potem je možno, da je na podoben na&#269;in preobšel predpise o zdravilih. V klasi&#269;ni homeopatiji tudi ni navedena nobena indikacija, navodila za uporabo ipd. Še druga&#269;e, tam je navedena npr. rastlina, ki je v teh homeopatskih pripravkih sploh ni možno analizirati.

Mislim, da je možno, da je našel kakšno luknjo v zakonodaji, da je zato to tudi patentirano. Ker pri vsih farmacijah, ki tudi nudijo sredstva s citokini, se gre za izolirane citokine in ne za autologe citokine, kot je to v njegovem primeru.

Pa mi pride spet nekaj v spomin. Niti ne sigurno, da je bila to njegova ideja. Kolikor vem, se pri alegikih tudi lahko kri pošlje v neko farmacijo, ki to predela in se spominjam, da to tudi ni poceni zadeva. Bom malo pobrskal v naslednjih dneh, da primerjam zadevce, vendar je ne bi hotel imenovati, da ne bi delal reklame;)
LP

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: ampula
Datum: 15.08.2008 22:19

No ti kar pobrskaj in javi. :o) Kaj pa je tvoj poklic &#269;e ni skrivnost? Pa še nekaj me zanima. Kako to da se tako podrobno zanimaš za na&#269;in zdravljenja dr. Klehra in tako dobro poznaš razli&#269;ne raziskave in celo njene oznake? Oziroma da se ti ljubi pregovarjati z druga&#269;e misle&#269;imi na forumu? Lastna izkušnja? Izkušnja svojca, prijatelja? Se morda sam nameravaš odpraviti tja? Kaj povsem drugega?

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #7 on: August 30, 2008, 01:20:08 PM »

Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 15.08.2008 23:46

resnica,
mene bi bolj zanimalo v drugo smer, &#269;e mi lahko posredujete link tiste oddaje, ki ste jo omenili od RTV 1 z dne 28.06.; morda boste tam našli kaj bolj uporabnega. Na RTV strani mi iskalnik prinese samo oddaje od 30 junija dalje.

Kar se teh linkov ti&#269;e, ki jih je navedel dr. med. Ihan, sem že povedal, da so za mene viri, ki ne vsebujejo dokazov, za moje uho kot prepih.
ker jaz poznam politiko nemškega zdravstva kolikor toliko dobro. &#268;e bi imeli nemški zdravniki kaj proti njemu, bi ga že zdavnaj prijavili. V Sloveniji sedaj ne bo ni&#269; druga&#269;e, ko se bodo zdravniki v bolnišnicah jezili o zaslužku privatnikov, brez da bi pomislili, da morajo privatniki sami pla&#269;ati svoje uslužbence, visoke najemnine ipd. V Nem&#269;iji je tako, da odhajajo zdravniki v tuje države, ker npr. na Švedskem zaslužijo bolje, medtem ko si zdravniki privatniki gradijo svoje bolnišnice.
Boljša oskrba tam pa je za bolnike dana le skozi konkuren&#269;nost.

ampula,
sem že našel. Pri alergikih je poznana protisensibilizacija. To izgleda podoben princip s predelavo lastne krvi.

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
pojasnilo za "Jajca"
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 17.08.2008 11:09

Sporo&#269;am ti, da sem vezano na pravilnik o sodelovanju na forumih MON (http://med.over.net/pravilnik/) umaknila tvoje sporo&#269;ilo. Prav je, da smo do ljudi, ki jih omenjamo z imenom in priimkom spoštljivi. &#268;e pa koga javno pozivamo, je prav, da se tudi sami predstavimo z realnim imenom in priimkom, sicer zaman pri&#269;akujemo odziv. Na anonimke se žal ne bi odzval noben preudaren &#269;lovek.

Predlagam, da svoje mnenje še enkrat predstaviš a tokrat na spoštljiv na&#269;in pa tudi &#269;e se z njim ne strinjaš. Anonimno nekoga soditi o njegovem umu in še kaj, ni primerno.

HVala za razumevanje.

Kristina

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 17.08.2008 14:01

Sem spet zamudil kaj zanimivega;)

Kristina, tale ra&#269;unalnik izgleda da je zelo po&#269;asen, pa so se vsebine že 2x ponovile (enkrat v tej temi, enkrat ravnokar pri Plju&#269;ni rak... &#268;e lahko vsakokrat zbrišeš prvi prispevek, bi ne bilo tako mote&#269;e.

ampula,
jaz mislim, da se ravno z druga&#269;e misle&#269;imi lahko razvijamo, napredujemo v poklicu, ali pa se vadimo nekaterih sposobnosti. Ali ne bi bilo dolgo&#269;asno, &#269;e bi si vsi samo kimali? Bi pod takimi pogoji lahko znanost sploh napredovala?
lp

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic  
Datum: 17.08.2008 17:20

Šepet,

sem "porihtala" (beri umaknila, ker ne brišem ni&#269;esar :)) tvoj dvojni prispevek na tisti drugi temi. Ja, ne vem... res po&#269;asi dela vse skupaj zadnje dni. Bo že. :)

Lp, Kristina

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 18.08.2008 00:54

Nekaterim tudi mnogo prepiha, pa ne skozi ušesa ampak skozi "sive celice" ne bi pomagalo! Ne vem ali so taki "stru&#269;koti", da na tujih internetnih straneh ne znajo poiskati resnice in se z njo soo&#269;iti , ali pa si pred resnico iz samo njim znanega razloga zatiskajo o&#269;i, dejstvo pa je da jim je stiska so&#269;loveka tuja. Žal.
Kar pa se tolikokrat omenjene JANE ti&#269;e - vsi ti ljudje so za razliko od vas bili TAM, dali skozi vso agonijo upanja,in razo&#269;aranja,oni so vse to skusili ,s kakšno pravico jim nekateri odrekate pravico do besede, do resnice in o&#269;itate celo tedencioznost?

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: jajca
Datum: 21.08.2008 06:02

Za Kristino Modic

Hm, žal mi je, da si moj "post" umaknila. Zdaj se pa res ne morem podpisati pod NI&#268;. Dejstvo pa je, da jaz nisem javna oseba in ne strokovnjak na tem podro&#269;ju (imunologija in sorodno) medtem ko pa oba omenjena doktorja sta. In glede na to da gre za naše zdravje in da naš zdravstveni sistem in roko na srce, tudi naši zdravniki, delajo tako z nami kot z našim denarjem kot svinja z mehom... pa si pa&#269; lahko privoš&#269;im, da njihovo gnado malo spodbodem. Aja, da ne bo pomote ne mislim, da so VSI zdarvniki slabi.
Mislim, da imam vso pravico biti jezen na obe strani in od obeh zahtevat pojasnilo. Sicer pa je ta isti Dr.Ihan obtožil šarlatanstva Dr.Klehra. Torej...? Bi pa zares rad videl konfrontacijo med njunimi argumenti. &#268;e je Dr.Klehr zadevo patentiral verjetno ni bojazni, da bi pri tem kaj izgubil. Dr.Ihan pa bi lahko na to temo zaposlil še kakšnega mladega raziskovalca in skupaj bi ugotovili ali JE ali NI.

Ni&#269; drugega nisem hotel dose&#269;i. Je pa malo svetohlinsko Kristina, da se sklicujete na nek pravilnik, ki so ga že itak vsi kršili. Saj skoraj vsako sporo&#269;ilo v tej "rubriki" vsebuje priimek Dr.Klehr in ve&#269;krat ni kot je spoštljivo obravnavan.

Prisr&#269;en pozdrav,
JAnez KraJCAr

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: še5
Datum: 21.08.2008 09:42

Pozdravljen Janez, draga Kristina;)

tako je. Popolnoma te razumem. Žal tule mnogi ne vedo, kaj pomeni delati reklamo in so zelo užaljeni &#269;e kdo napiše kaj proti. Radi gredo po poti brez upora, kar je v njihovi situaciji tudi razumljivo; Kristina pa ima široko srce in ne more ugoditi vsim. Zato umakne tu in tam tudi prispevke, ko kdo ugovarja užaljenim zagovornikom neke metode, ki jim je /po njihovi presoji/ pomagala. Sami pa ne morejo vedeti, kaj jim je pomagalo. Ali stroj&#269;ek ali samo vera v njega ipd. Morda je bil samo en datum, ki ga je nekdo še hotel doživeti, morda adrenalin, ko se je nekdo na novo zaljubil, ali so morda nehali vnašati strup v svoje telo in se je imunski sistem opomogel. Na takšne stvari niti ne pomislijo, ker ne poznajo mo&#269;ne vloge vplivanja tega v medicini in so zato trdno prepri&#269;ani v napa&#269;no vero. Vsaka medalja pa ima dve plati, pa še površino obro&#269;a;)

Pravtako se tu ne dela razlika med zdravniki - dr. medicine in dr. strojni&#269;arji, kar bi bilo za zdravstveno orientiran forum nujno potrebno. To pa je neodgovorno, da se naši onkologi imenujejo prav tako dr. NN, medtem ko enega strojni&#269;arja imenujejo tudi dr. K. Morda bo naša draga Kristina to uvidela in tukaj poskrbela za prepre&#269;evanje nesporazumov in opozarjala na to, da so zdravniki „ dr. med.“, po tem ko nas/mene ne bo ve&#269; tu. &#268;lovekovo življenje je res preve&#269; resna zadeva, zato se mora spoznati tudi kdaj se s &#269;im bolniku škodi.

Bral sem tudi, da je nekdo šel celó v Minhen, da bi pogledal drugemu pod prste, kako dela. Vsaka šola pa stane nekaj; &#269;e se ho&#269;e od nekoga u&#269;iti, se najprej vpraša, &#269;e nudi šolanje in mora pla&#269;ati; tako je tudi v medicini. Predvsem pa, ali se je smiselno u&#269;iti od nekoga, ki dela napake. Ali bo zdravnik opazil napake, ki jih dela pravtako tudi zdravnik. Malo slu&#269;ajno, saj tudi na forumu omenjene strokovne napake ni spoznal, ali jo je le zamol&#269;al, ker ni hotel strašiti bolnike. Ne vem. Zato je po eni strani premalo dovoljena prava konfortacija iz katere se da mnogo izbrati, po drugi strani pa se forumaši ne po&#269;utijo varne, ker se bojijo da se spozna njihova identiteta. V&#269;asih to anonimnost koristijo tudi nepridipravi, zato ni vedno lahko za moderatorja vedeti, kdo tudi ve, o &#269;em govori.

Kot si rekel, &#269;e ne bi bila tukaj imena oseb, potem se bi dalo o neki metodi bolje razpravljati in bi tudi bolniki imeli kaj od tega. Tako pa so naše identitete v rokah moderatorjev, ki so jih na zahtevo primorani izdati, &#269;e kršimo pravila in nekoga, ki stoji v javnosti, deskreditiramo. Brez tega pa ne bi šlo, kjer se o&#269;itno delajo napake. O na&#269;inu metode pove za raziskovalca dovolj že naslov metode. O napakah pa se bo morala izbrati druga platforma, kjer se lahko komunicira brez imen zdravnikov. Žal je sedaj potrebno, da „preraste trava“ preko teh imen, da se bo mogo&#269;e dalo neko&#269; v druga&#269;nem zavedanju pogovarjati tudi bolj konkretno.
Lep pozdrav!

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: kristina
Datum: 29.08.2008 22:32

Priznam, da ne poznam njegove metode zdravljenja, zato bom samo na splošno povedala, kaj me najbolj moti pri poro&#269;anju slovenskih medijev o celi zadevi.

Dr.Klehr je zdravnik in &#269;lan avstrijske zdravniške zbornice. Naši mediji, predstavniki onkološkega inštituta in celo ministrstvo za zdravje pa ga imenuje "sleparski zdravilec", "zdravilec" itd.

Dokler mu ne dokažejo "krivde", "sleparstva" itd je nedolžen. To velja za vsakega. Prav tako ni zdravilec, ker je zdravnik in &#269;lan zdravniške zbornice.


V Avstriji nih&#269;e, ki ni zdravnik, ne sme zdraviti. Kar pomeni, da v Avstriji sploh ne uporabljajo termina "zdravilec", ker jih uradno sploh ni.

V Nem&#269;iji pa lahko zdravijo zdravniki in nezdravniki. Nezdravnike, ki zdravijo v ZRN, imenujejo Heilpraktiker, kar bi lahko poslovenili kot "zdravilec". V Nem&#269;iji so zdravilske dejavnosti del ZDRAVSTVENE dejavnosti.

V Sloveniji imamo po novem zakonu o zdravilstvu tudi "zdravilce", vendar s to razliko, da so del GOSPODARSKE dejavnosti in NE zdravstvene dejavnosti.

Tu je cela zmešnjava s terminologijo, vendar jo je potrebno korektno uporabljati.

V Sloveniji je na primer zdravnikom (&#269;lanom zdravniške zbornice slovenije) dovoljeno zdraviti z akupunkturu, ki je del tradicionalne kitajske medicine in kot taka spada med komplementarne metode zdravljenja. &#268;e bi sledili zgledu ministrstva za zdravje in onkološkemu inštitutu bi takemu zdravniku v sloveniji rekli "zdravilec" in to samo zato, ker uporablja komplementarno metodo zdravljenja???

Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo


Seznam forumov•Spisek sporo&#269;il•Iskanje•PrijavaVaše ime:      
Vaš e-naslov:      
Naslov teme:    

Zaš&#269;ita proti e-slami:
Prosimo, rešite matemati&#269;no vprašanje in vpišite odgovor v spodnje vnosno polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 plus 25?
Odgovor:
 
 
Forumi >>>
Kako živeti z rakom?
Forum za izmenjavo izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se sre&#269;ujejo z rakom. Forum je namenjen ozaveš&#269;anju širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka ter želi sporo&#269;iti vsem, da "rak ne pomeni konec življenja!" Moderator: Gordana Lokajner, dipl. m. sr. in univ. dipl. org. dela iz OI in Kristina Modic, nekdanja bolnica z limfomom.
 
PRODAM
 
Nove žametne hla&#269;e za 1 leto (z etiketo!) Anketa
Koliko ste se letos soncili/se nameravate?
    Veliko. Pac uzivam na soncu.
    Manj kot prejsnja leta.
    Enako kot v preteklih letih.
    Nikoli nisem prevec uzival na soncu.
    Ni bilo priloznosti.

Skupaj glasov: 389
Rezultati 
Podatki, ki so objavljeni na spletnih straneh, so namenjeni splošnemu informiranju in ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri zdravniku ali drugem ustreznem strokovnjaku. &#268;e menite, da potrebujete strokovno ali zdravniško pomo&#269;, se obrnite na osebnega zdravnika ali ustrezno ustanovo. Prosimo, upoštevajte, da se objavljena vsebina in informacije lahko dnevno spreminjajo in postanejo zastarele. Osebni podatki so varovani in uporabljeni le za interno uporabo.
Reproduciranje vsebine iz strani je dovoljeno izklju&#269;no s pisnim dovoljenjem urejevalcev sistema in avtorjev prispevkov. Urejevalci sistema Over.Net si pridržujejo pravico do uporabe in objave vsebin za lastne potrebe, pri &#269;emer ostaneta izvor in identiteta pisca skrita. Izjave avtorjev sporo&#269;il ne izražajo mnenja urejevalcev sistema in za njih ne odgovarjamo.
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

Sildenafil

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 112
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #8 on: August 30, 2008, 05:56:18 PM »

http://www.esowatch.com/media/Sternartikel_Klehr.pdf

Das ist der eingescannte Klehrartikel aus dem Stern.
Logged

ama

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 1201
Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #9 on: January 03, 2009, 07:02:37 PM »

Background material about Dr. Klehr
Napisal: ama2
Datum: 30.08.2008 21:22

@all, be warned!

In Germany is much background material about Nikolaus Klehr.

[*QUOTE*]
---------------------------------------------
Das Forum fuer GalavitForum.de

Das Galavit-Forum
Das Forum ueber eines der beruechtigsten Wundermittel und ueber die Hintermaenner und deren Methoden 3 4

Die Akte Dr. Nikolaus Klehr

Die Akte Dr. Kurt Donsbach

Die Akte Theodor von K.

Die Akte Ivan Desny

Die Akte Dr. Eike Rauchf.
---------------------------------------------
[*/QUOTE*]

more:
[www.transgallaxys.com]


In case you are a patient of Nikolaus Klehr or someone in your family is, please get in contact with your clinic in Slovenia. And please give us a note, so that we can forward material to them.[*QUOTE*]
--------------------------------------------------------------------------
Skandal um Salzburger "Krebsarzt" in Slowenien

Bereits drei Jahre Berufsverbot in Salzburg, Strafverfahren in Salzburg
und München

Der Präsident der bayerischen Ärztekammer nannte ihn ein
"erwerbsgetriebenes Ungeheuer". Der deutsche "Krebsarzt" Nikolaus Klehr
behandelt in Salzburg Patienten aus Osteuropa. Nach Todesfällen gehen nun
in Slowenien die Wogen hoch.
--------------------------------------------------------------------------
[*/QUOTE*]

mehr:
[www.salzburger-fenster.at]

[www.salzburger-fenster.at]


We speak German and English. For other languages we need your help.

ama

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Jolanda
Datum: 30.08.2008 23:46

No, sedaj bodo pa kritike padale še na ra&#269;un tujih novinarjev in medijev, &#269;e že doma&#269;im ne zaupate :)

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: ama2
Datum: 05.09.2008 01:36

[www.salzburger-fenster.at]

[*QUOTE*]
-------------------------------
Home > 29/08 > Lokales >
SF29/08
Weiter Riesenwirbel um Salzburger "Krebsarzt"
Zahlreiche Medienreaktionen auf SF-Exklusivbericht und neue Vorwürfe

Entsetzte Röntgenärztin: „Krebskranke verschulden sich und nehmen Kredite für Behandlung in Salzburg auf.“ Salzburgs Ärzte- Präsident Karl Forstner zeigt sich über die Vorwürfe betroffen. Es mangle aber an „konkreten Fakten“.
-------------------------------
[*/QUOTE*]

Help the clinic in Ljubljana

Read more:
[www.onko-i.si]

[*QUOTE*]
-------------------------------
Novice

Stališ&#269;e Onkološkega inštituta Ljubljana do zdravljenja dr. Klehra
29. 08. 2008

V slovenski in avstrijski javnosti so se v zadnjih dneh ponovno odprla številna vprašanja, vezana na zdravljenje onkoloških bolnikov pri avstrijskem zdravniku dr. Nikolausu Klehru. Stališ&#269;e Onkološkega inštituta, ki ga je strokovni svet OI sprejel že marca, in mnenje avstrijske zdravniške zbornice o delovanju imenovanega zdravnika, ki ga je na pobudo OI pridobila Zdravniška zbornica Slovenija, si lahko preberete v priponki.

Mnenje strokovnega sveta OI (pdf, 1.25 Mb)

Mnenje Avstrijske zdravniške zbornice (pdf, 862.95 Kb)

Arhiv novic
-------------------------------
[*/QUOTE*]

.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: linka do mnenj
Datum: 05.09.2008 10:23

[www.onko-i.si]

[www.onko-i.si]

sem pripela povezavi na obe mnenji. So pa velike datoteke, ker so v pdf formatu.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Jolanda
Datum: 08.09.2008 19:43

No, vidite, ni dovolj, da je sorodnikom umrlih bolnikov pobral veliko denarja, sedaj jim grozi, da jih bo še tožil, &#269;e bodo medijem zaupali resnico o njegovem po&#269;etju.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 08.09.2008 21:39

Pa še zmaga lahko, ker so nekateri tako lahkomiselni v o&#269;itanju, namesto da bi pogledali kaj je kdo napisal, jih bolj zanima kdo je kaj napisal. Nespametno je tudi verjeti, da se morajo v tujini držati slovenskih zakonov in navad.
&#268;ez nekaj let bo pri nas tudi tako, pa se ne bo nih&#269;e bunil.
Pogrešam forumko „resnico“, ona ima verjetno adute v rokah.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Jolanda
Datum: 08.09.2008 22:53

Saj je tudi v tujini kršil predpise in zakone. Ker je na opisan na&#269;in zaslužil mastne denarce, si lahko privoš&#269;i dobrega advokata - in nemoteno nadaljuje s svojim umazanim po&#269;etjem. Nas, slovence pa itak nateguje, kdor se pa&#269; spomni - naj bodo to Hrvati, Italijani, Avstrijci... ali Finci. Ves svet se nam smeje.
Takle mamo.... naivnost slovenskih fantov g.....

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 09.09.2008 15:27

Žal nimam v rokah nobenih adutov, res je le, da so in še vedno prihajajo do mene informacije ljudi, ki so bili tam, in da se po&#269;asi a vstrajno spuš&#269;ajo tan&#269;ice z mojih resnic,tako s strani JANE(tudi današnje), kot novinarjev na POP TV. A dr.Klehr se še vedno "bori" za "slovenski trg" (saj drugega nima) in svoj žep.
Nova in nova vprašanja, ki mu jih zadnje &#269;ase postavljajo novinarji, in na katera tako "suvereno" odgovarja, pa nam ga prikažejo še kot lažnivca.
Vsem tistim, ki vsem informacijam o njem navkljub, še vedno (baje) zahajajo k njemu, pa Bog pomagaj!i

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Triglav
Datum: 12.09.2008 13:00

Sami imamo težko zgodbo v zvezi z zdravljenjem pri tem zdravniku.Vsem ob&#269;utkom prevare, sprenevedanja tega zdravnika pa smo dodatno doživeli še nesramno zastraševanje pred eventualno objavo
o postopku zdravljenja in hitri smrti naše, drage nam osebe.Žal pa mu samo zastraševanje ni
dovolj, temve&#269; v el. pošti grobo žali naša najgloblja &#269;ustva do pokojne,drage nam osebe in
se poslužuje grdih laži1!!! Omenja,da smo,v &#269;asu zdravljenja pri njem vsi njegovi, najožji, povsem pozabili nanj in je bil ves &#269;as sam, brez kakršnekoli komunikacije niti z njim in ne z dr. Khlerom!!! Nepopisno smo nad njim še dodatno razo&#269;arani, da se poslužuje tako podlih laži, kajti nekaj oseb z naše družine je bilo DNEVNO v telef.stiku z njim, prav tako je ena
oseba vzdrževala stik z dr.Khlerom.Po tednu dni smo ga trije iz družine obiskali, pla&#269;ali
stroške,ki so v tem &#269;asu nastali,se osebno pogovarjali z dr.Khlerom...,ki je bil navdušen nad izboljšanjem, &#269;eprav se naš o&#269;e..ni po&#269;util ni&#269; boljše.Mi smo zato pri&#269;akovali, da ga bomo odpeljali domov, vendar po osebnem razgovoru z zdravnikom smo nadaljevali zdravljenje
še teden dni.Piše nam celo, da je naš o&#269;e njemu potožil,kaka slaba družina smo...Katastrofa
od laži, kajti naši stiki so bili vsakodnevni tako s strani žene, otrok in drugih oseb v
ve&#269;ernem &#269;asu, ko je bil v sobi. Sploh pa je bil naš o&#269;e razo&#269;aran nad zdravnikom, ker ga je
vsak dan spraševal po po&#269;utju in ker je o&#269;e odgovoril tako kot se je po&#269;util- da ni ni&#269; bolje
in se po&#269;uti slabo, mu je zdravnik vselej odgovoril, da je pesimist.Normalno, da je to o&#269;eta
prizadelo in je bil že vnaprej ob&#269;utljiv na to vprašanje.V glavnem nizki udarci tega zdravnika nimajo meja! Kakšen je to vendar &#269;lovek, da poskuša ob tem, da smo izgubili ljubljeno osebo, sedaj še s tovrstnimi lažmi prizadevati naša, že tako prizadeta &#269;ustva ???
&#268;e bi bili pred zdravljenjem opozorjeni vsaj z eno negativno izkušnjo, bi ravnali povsem
druga&#269;e..! Namen našega pisanja je prav v tem - osvetliti njegovo osebnost tudi s te strani...

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 12.09.2008 13:59

&#268;e nekdo iz svojega žepa pla&#269;a toliko denarja je res težko trditi, da ne želi za to bližnjo osebo, da ozdravi; toliko težje bo žalujo&#269;i osebi dopovedati, kaj vse povedo bolniki zdravniku, ker bolnik ve, da mora zdravnik mol&#269;ati. To je najve&#269;krat še bolj kruto, kot pa ves denar.
Nekateri požrtni otroci gredo še dalje in si izmišljajo zgodbe, kako bi zavezali zdravniku jezik, da ne bi dajal informacij o starših drugim otrokom. Marsikaj se dogaja, najve&#269;krat bolnik re&#269;e: komaj &#269;akajo...

Seveda ta zdravnik tega ne ve, &#269;e ste vi stali v kontaktu z o&#269;etom, vendar ne razburjajte se zaradi njegovih izgovorov. Vsak, ki ga nekdo nekaj obtožuje, se brani na kakršenkoli na&#269;in. zakaj se sploh prepirate o zadevah, ki niso dokazljive. Mar ni bolj pametno vedno zahtevati pismene izvide vsepovsod.
Ne razumem, zakaj se bi vi obešali na eno kritiko in bi se zato druga&#269;e odlo&#269;ili. V zdravstvu se pravtako kot v gosodarstvu dogajajo grozne stvari. Eden drugemu kaj kljubujejo, so zavidni, podtikujejo, namensko brišejo sledi ali delajo „namenske“ pomote, &#269;e ho&#269;ejo nekomu škodovati, sploh pa &#269;e nimajo nobenih dokazov – jih naredijo. Po drugi strani nekdo nekoga tako hvali, da mu moramo verjeti, hvala gre naprej, preko interneta se takšna priporo&#269;anja hitro širijo. V tej anonimni solati ne vemo niti, ali jih razširja oseba sama, ali njegov družinski &#269;lan ali prijatelj.
Isti zdravnik pa je lahko za nekoga dober, za drugega slab; tako osebno kot strokovno.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: ampula
Datum: 12.09.2008 16:05

Joj kakšno nakladnaje, pona. Upam, da vsaj sama razumeš, kaj si želela povedati. Tako prepoznaven je tvoj na&#269;in pisanja. :-)

Triglav, hudo mi je, ko berem kaj vse doživljate....

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 12.09.2008 16:27

Se strinjam s tabo, da nekdo ki vidi samó sebe ali sklepa samó po sebi, tega ne more razumeti, ker je njegova situacija druga&#269;na. Odvetniki in zdravniki vsekakor razumejo, ker poznajo ve&#269; takih zgodb, ne samo tvojo. &#268;e bi ti ne gledala samo na to, kdo s kom navija, bi tudi ti lahko razumela. Tako pa izgleda, da iš&#269;eš samo prepir.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 13.09.2008 11:27

kar nekaj, v za&#269;etku zdravljenja evfori&#269;no navdušenih zgodb je bilo zaslediti tudi na teh straneh, potem pa sta evforija in upanje za&#269;ela bledeti, kajti prav v vsakem primeru je rak, kot sem že pisala v prejšnjih prispevkih, žal šel svojo, to&#269;no dolo&#269;eno pot.... svojci se niso ve&#269; oglašali.....

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Triglav
Datum: 13.09.2008 13:36

Pona, ni važno ali ste ženska ali moški, v glavnem je vaše razmišljanje za &#269;ute&#269;ega &#269;loveka
zelo nerazumljivo in nesprejemljivo!O&#269;itno v resnici sploh ne poznate osebe, imenovane dr. Khler? Ali mislite, da si vzame &#269;as za pogovor s pacienti v taki meri, da bi poslušal celo razne
osebne zgodbe posameznikov? Takšen kot je, to ni možno, saj od tega nima nikakršnega zaslužka. Sploh je pa skrajno podlo groziti, da bo objavil, kaj je dolo&#269;ena oseba, ki je pokojna, govorila o lastni družini?! Mi tako vemo, da je to laž brez primere, vendar
smo zgroženi, saj nam tak na&#269;in "komunikacije" z nami, pove osnovno bit tega &#269;loveka! Temu &#269;loveku smo mi s polno mero zaupali zdravljenje našega o&#269;eta, moža.., mu krepko pla&#269;ali, vendar je kljub njegovemu zagotavljanju, da bo ozdravel, le nekaj dni po
prihodu iz Salzburga umrl! Velikemu šoku nad smrtjo,na katero sploh nismo bili priprav-
ljeni,pa je sledila zelo nekorektna nadaljna komunikacija! Pogovarjali smo se še z ve&#269; ljudmi, ki so izgubili svojo osebo po zdravljenju pri dr. Khleru.Prav pri vseh se zgodba ponavlja- krivdo
vedno pripisuje malomarnosti najožjih ter zdravljenju naših zdravnikov!
Želim vam najboljše, &#269;e pa se boste v življenju vendar kdaj sre&#269;ali s podobno situacijo, smo
prepri&#269;ani, da se boste spomnili,kako nekorektno je bilo to vaše razmišljanje !
Sploh je pa povsem logi&#269;no, da &#269;e &#269;lovek dela korektno, pošteno, ne glede na kakšnem delovnem
mestu, ga ni strah kritik, obtožb, &#269;e dela vestno, pošteno, po vesti ! Sploh pa bi moral zdravnik, ki kakorkoli grozi svojcem pokojnika,izgubiti licenco, ne
glede v kateri državi deluje in kakšni so tam zakoni.To je preprosto absurd brez primere !!!

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 13.09.2008 15:31

HAAALLLOOOO!!!!!! kaj ne razumeš slovensko?
Nerazumljiva so moja razmišljanja za tistega, ki gleda samo iz svojega kota. Kdor ho&#269;e biti razumet in no&#269;e razumeti drugih (nesprejemanje), si sam škodi. Da pa zato obtožuješ še mene nekonkretnosti, pa pove ve&#269; kot preve&#269;.
Ker „resnica“ resnice ne vidi, sem jaz prikazala tudi drugo stran, ker ho&#269;em prikazati, da to o &#269;emer se sedaj na široko piše, niso neki argumenti, s katerimi bi lahko kaj dosegli.
Res je, da ga ne poznam, zato ne morem trditi, kakšen je. Vem pa, da ga nikoli ne bom rabila, ker nimam toliko drobiža; tako da mi ni treba ni&#269; podobnega privoš&#269;iti. Jaz imam najhujše že za mano, kar še sledi, je že vse predvidljivo, samo še sprejemam. &#268;e pa bom kdaj rabila zdravnika, potem ga tudi ne bom rabila za moja &#269;ustva, ampak si bom izbrala strokovnjaka za mojo bolezen.
Triglav, jaz bi bila danes že v grobu, &#269;e bi tako razpolagala z mojo energijo, kot to ti po&#269;enjaš. &#268;eprav lahko jeza navidezno pomaga preko žalosti, to ni rešitev.

No poglejva tvoj zadnji stavek. Nikjer ne piše, da nekdo izgubi licenco, &#269;e ima ta oseba ob&#269;utek, da je njegova eksistenca ogrožena in tistim, ki ga obrekujejo, grozi s tožbo. To ne piše niti v slovenskem niti v nemškem zdravniškem kodeksu. Za ogroženo eksistenco pa se šteje že to, &#269;e nekdo javno napiše o njemu, da je zdravilec in ne zdravnik... Pa &#269;etudi napiše resnico, ki je ne more dokazati. Zato je potrebno pravo&#269;asno poskrbeti za dokaze. &#268;e grem jaz z nekom sklepati pogodbo (&#269;etudi je ustna), potem postavljam jaz vnaprej pogoje, vzamem s sabo pri&#269;o ipd. Pravzaprav zahteva normalen &#269;lovek izvide pri vsakemu zdravniku, zakaj ne bi to zahteval tudi pri zdravniku, ki ga mora sam pla&#269;ati oz. ki ima celó svoj laboratorij. Na ra&#269;unu mora biti vse specificirano, kaj je bolnik zara&#269;unal... enostavno ne morem verjeti, da ljudje, ki mislijo, da se jim je zgodila krivica, nimajo dokazov. Treba jih je le videti ali prej za njih poskrbeti. Zaupanje gor ali dol. &#268;isti ra&#269;uni – dobri prijatelji...
Kaj praviš kje sem nekorektna?

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Markus
Datum: 13.09.2008 16:08

Pona, mislim, da tvoj stil pisanja ni fair do ljudi, ki so prakti&#269;no spoznali delo in komuniciranje s tem &#269;lovekom. O dr. Klerhu je zavzel stališ&#269;e strokovni svet Onkološkega inštituta v Ljubljani kot tudi avstrijska zdravniška zbornica, njegovo sporno po&#269;etje pa je je bilo sankcionirano že ve&#269;krat prej. Zato menim, da dr. Klerh nikakor ne potrebuje 'svojega odvetnika' še na temle forumu.
Vsak sicer lahko razmišlja po svoje, vsako dolgovezenje in soljenje pameti svojcem ali bolnikom, ki so že imeli žalostno izkušnjo z dr. Klerhom, pa je lahko samo žaljivo in bole&#269;e zanje. Žal ste nekateri preve&#269; nagnjeni k prepirom, za takšnih izpadov ve&#269;ina uporabnikov foruma (vsaj upam, da je tako?) ne potrebuje.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Kristina Modic
Datum: 13.09.2008 16:26

Pona, tvoji posti so vse bolj žaljivi in arogantni. Žalosti me dejstvo, da ob vsem, kar praviš, da si preživela, ne daješ ravno ob&#269;utka so&#269;utja in pripravljenosti na pomo&#269;. Svoje druga&#269;no mnenje se da pvoedati tudi na &#269;loveku bolj prijazen na&#269;in.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 13.09.2008 16:40

Le kdo tukaj izpada.
S stalnim menjanjem nikov tudi ne bo druga&#269;e. Pomo&#269;i no&#269;ete videti, ne morem pomagati. Ali pa jo nekateri vidite, pa niste hvaležni. Jaz ne zagovarjam nikogar, ampak to bi tudi moral vsak sam spoznati. Tako, da vidim, da no&#269;ete druga&#269;e, &#269;e ho&#269;em jaz kaj raz&#269;istiti, sem pa žaljiva. Kar kimajte si še naprej na vašem nivoju. Adijo pamet.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 13.09.2008 16:50

Le kako da se jaz nikomur ne smilim, ko me ima Triglav (alias Markus) po nepravi&#269;nem za nekorektno in me s tem žali.

Nih&#269;e mi ne pomaga, nih&#269;e nima so&#269;utja z mano :(

Zakaj?

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Markus
Datum: 13.09.2008 20:06

Sedaj si pa užaljena. No, vsaj vidiš, kako se lahko drugi po&#269;utijo ob tvojem pisanju. Prepri&#269;an pa sem, da boš nasvet ali vsaj odgovor zagotovo dobila, kadar boš to potrebovala. Do takrat pa: lepa beseda lepo mesto najde. Razmisli malo o tem... Pa še nekaj: Triglav nisem jaz.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Trisha
Datum: 25.09.2008 16:20

Tudi moja dobra prijateljica, ki se je zdravila pri dr. Klehru je urmla.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: teja.milovanovic@gmail.com
Datum: 26.09.2008 13:54

koliko je že bilo povedanega o DR.Klehru, pa še vedno ne razumem obnašanja nekaterih "bolnikov" na tem forumu. Sama sem bolnica ampak imam še vedno zaupanje v naše zdravnike, pa &#269;eprav sem imela kar nekaj problemov z njimi. NA SVETU NE OBSTAJA NOBENO &#268;UDEŽNO ZDRAVILO ZA RAKA NITI ZA OZDRAVITEV RAKA. Kdor zboli za to boleznijo se potrudi na vse na&#269;ine za boljše preživetje. Sama nimam namena iti k dr. Klehru, KER ZAUPAM našim zdravnikom, ki pa niso vsi sami "loleki" ali "vsevedci", kot bi rekel moj mož.Vse pa je odvisno od ljudi. Tako kot nima ena roka vseh prstov enakih tako nista dva bolnika enaka.
Vsem na tem forumu pa želim lepo prihodnost in &#269;imve&#269; zdravja. Ne porabite energijo za kreganje ampak za boljše življenje. Mateja

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Trisha
Datum: 26.09.2008 20:33

Zanimivo pri Dr. Klehru je to, da ji je pri povišanju markerjev dejal, da je to pozitivni u&#269;inek zdravljenja in da tako mora bit (da je to odli&#269;no) in da naj zdaj hitro še enkrat pride. Teden dni zatem je umrla.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 27.09.2008 10:28

Ni&#269; novega Trisha, žal. Prav vsi svojci se spominjajo enakih zagotovil - "razbite metastaze"-haalo, kaj je to?, zmanjšan volumen raka- pregled v Lj. je pokazal ravno nasprotno!, vse je bilo SUPER!, pacienti pa so kmalu zatem umrli!!!!! Res fantazmi bolnega v glavi, zapustila ga ni edino njegova brezmejna in brez&#269;utna pohlepnost, njegovo edino vodilo.....

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 27.09.2008 10:50

Ni&#269; novega Trisha, žal.
Prav VSI svojci se spominjajo enakih zagotovil s strani dr.Klehra -"razbite" metastaze - halo,kaj je to?!!!, število metastaz pa se je pove&#269;alo; zmanjšan volumen raka - pregledi v Lj. pa so pokazali da gre za pove&#269;anje; vsi izvidi (ki jih pacienti nikoli niso videli) so bili SUPER;, bolniki pa so umirali kmalu zatem.... Re&#269;em lahko le - fantazmi bolnega v glavi-katerega edino vodilo je bila le hladna in brez&#269;utna prera&#269;unljivost!
Mnogi bodo še leta odpla&#269;evali najete kredite za lažno upanje.....

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Trisha
Datum: 27.09.2008 11:11

Tudi nam se je vse zdelo sumljivo, toda ali bi ji naj to povedali, ko pa je v KLehru gojila edino upanje????

In takih ni malol.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: *marjetica* neprij.
Datum: 03.11.2008 13:44

Kot kaže, te zgodbe še ni in je še nekaj &#269;asa ne bo konec:

[24ur.com]

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: JA
Datum: 04.11.2008 20:39

JA RES NE IN TO HVALA BOGU,DA MU KON&#268;NO POREŽEJO PERUTI.KAKO LAHKO ŽIVI TAK &#268;LOVEK,KI BOGATI NA RA&#268;UN NA SMRT BOLNIH LJUDI.LP

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: urška t
Datum: 04.11.2008 23:37

Pozdravljeni!

Bom še jaz napisala nekaj vrstic. Moj brat je pred kratkim umrl zaradi raka trebušne slinavke z razširjenimi metastazami ...... Ker sem svojo - njegovo zgodbo že opisala na tem forumu v temi "vrste raka - pofo&#269;kaj se", se ne bom ponavljala, bi pa rada opozorila na "takšne in druga&#269;ne Dr. Klerh-rje".............. , ki so na žalost prisotni tudi pri nas, v Sloveniji. Žal resni&#269;no obstajajo ljudje, ki se jim zdi umirajo&#269;i &#269;lovek odli&#269;en vir zaslužka, saj vedo, da so takrat svojci pripravljeni prodati tudi sebe, da bi pomagali svojemu bližnjemu.

Naj povem samo na kratko. KO smo izvedeli za zdravstveno stanje brata, smo seveda, tako kot vsi, ki se znajdejo v takšnih okoliš&#269;inah - ko uradna medicina odpove, ko da roke stran od pacienta, iskali rešitev, pomo&#269;, v alternativi. In smo našli............ "Gospod" zdravilec, ki je bil pripravljen takoj nuditi pomo&#269; bratu je zara&#269;unal prvi dan 400 EUR za dveurno terapijo, naslednji dan zopet 400 EUR za dveurno terapijo in tretji dan bi tudi zara&#269;unal za dveurno terapijo 400 EUR in tretji dan bi mu morali, &#269;e bi se odlo&#269;ili za njegovo zdravljenje, pla&#269;ati 12.000,00 EUR za mesec njegovih terapij, zdravljenje pa bi trajalo 6 mesecev, denar naj bi se pla&#269;eval v naprej - skupni izra&#269;un 1.200 EUR + 72.000 EUR za 6 mese&#269;no zdravljenje. In tudi on je, tako kot dr. Klerh zahteval, da brat ne jemlje nobenih zdravil, ni&#269; proti bole&#269;inam, ni&#269; za spanje, nobenih inekcij proti strjevanju krvi. NI&#269;!!!!!!!!!!! Iz nas je "&#269;udežni" zdravilec uspel izpleti 800 EUR (zdravil je dva dneva), potem pa se je moj pokojni brat uprl njegovi terapiji in ga ni želel ve&#269; v svoji bližini......, pa tudi mi nismo bili zadovoljni z njegovim na&#269;inom, najbolj pa nas je šokirala njegova cena, katere ni povedal, dokler ni opravil prvega obiska pri bratu ..... Pokojnemu bratu je natvezil cel kup laži in to s takim tonom in tako prepri&#269;ljivo, da je celo njega, ki je sicer zelo hitro in dobro ocenil sogovornika, pripri&#269;al, da ga lahko ozdravi.... Ko se je zdravilcu prvi dan uspelo prikupiti bratu, nam je povedal svojo ceno, ..... Drugi dan, po kon&#269;ani terapiji, se je pokojni brat uprl njegovemu na&#269;inu zdravljenja - razlog: prvi dan zdravljenja so bili v sobi moj pokojni brat, drug brat in zdravilec, in takrat je bilo vse ok, ko pa sta bila naslednji dan zdravilec in pokojni brat sama, pa je bilo vse &#269;udno, govoril mu je traparije in ga prepri&#269;eval v to, da je že napol odzravljen, da je spal celo no&#269;, &#269;eprav v resnici ni spal niti minute - vse dokler ni vzel tablet za spanje, da mu tumor na jetrih že poka in da se razkraja in &#269;isti skozi vodo, ........... Zdravilec pa ni ra&#269;unal na inteligenco mojega pokojnega brata, ki ga je že na za&#269;etku drugega dne razkrinkal in odslovil...........


Ja nažalost so takšni in druga&#269;ni dr. Klerh-rji tudi pri nas, to so ljudje, ki so brez kan&#269;na so&#269;utja in morale, ljudje, ki bogatijo in živijo na ra&#269;un umirajo&#269;ih...... In še bolj žalostno je, da zoper njih, &#269;e se ujameš v njihovo zanko, in ko ugotoviš, da si naredil sebi in bolniku nepopravljivo škodo, ne moraš ukrepati............

Lep pozdrav vsem skupaj!

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Janez_44
Datum: 05.11.2008 14:20

Ve&#269;krat kdo zapiše, da bi potem, ko je uradna medicina dala roke pro&#269;, storil vse za svojca ali prijatelja, samo da bi mu pomagal. Vse lepo in prav, ampak tukaj se navadno pokaže naivnost ljudi, ki so pripravljeni nepremišljeno odšteti kar precej eurov. Razlog, da takšni in druga&#269;ni 'zdravilci' lahko opeharijo bolnike in svojce, vidim torej predvsem v naivnosti. Le-ta se kaže tudi na drugih podro&#269;jih našega življenja in dela - o tem pri&#269;ajo žalostne zgodbe prizadetih ljudi v raznih TV oddajah (npr. Preverjeno). Poti nazaj pa seveda ni. Takšni ljudje imajo ponavadi zaledje in dobre zveze, tako da jim niti razne kazenske ovadbe ne morejo do živega.
Opravka imamo z nadvse težkimi obolenji, ki ob napredovanju in nemožnosti ozdravitve hudo prizadanejo svojce bolnikov. Vendar bi se morda vendarle morali soo&#269;iti s kruto resnico, saj so obiski hudo bolnih pri raznih zdravilcih (zlasti še nekje v tujini) morda le še dodatno trpljenje. Razumem, da je to zelo težko, ampak takšno je pa&#269; naše življenje. Danes si, že naslednji trenutek pa ne veš, kaj te &#269;aka.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 05.11.2008 21:16

Spoštovani obiskovalci tega foruma, naprošam vas, da opozorite prijatelje in znance, ki so iskali pomo&#269; za svoje bližnje pri dr.Klehru, da pošljejo izklju&#269;no Klerovo dokumentacijo- t.j.ra&#269;une in ev.izvide /FOTOKOPIJE!!!/ na naslov: ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE, Dalmatinova 10/II, Ljubljana. Le-ta bo prav vse posredovala na Avstrijsko ZZ. Hvala.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: pona
Datum: 09.11.2008 19:34

Re: Dr. Klerh novo
Napisal: urška t
Datum: 04.11.2008 23:37

...

Naj povem samo na kratko. KO smo izvedeli za zdravstveno stanje brata, smo seveda, tako kot vsi, ki se znajdejo v takšnih okoliš&#269;inah - ko uradna medicina odpove, ko da roke stran od pacienta, iskali rešitev, pomo&#269;, v alternativi. In smo našli............ "Gospod" zdravilec, ki je bil pripravljen takoj nuditi pomo&#269; bratu je zara&#269;unal prvi dan 400 EUR za dveurno terapijo, naslednji dan zopet 400 EUR za dveurno terapijo in tretji dan bi tudi zara&#269;unal za dveurno terapijo 400 EUR in tretji dan bi mu morali, &#269;e bi se odlo&#269;ili za njegovo zdravljenje, pla&#269;ati 12.000,00 EUR za mesec njegovih terapij, zdravljenje pa bi trajalo 6 mesecev, denar naj bi se pla&#269;eval v naprej - skupni izra&#269;un 1.200 EUR + 72.000 EUR za 6 mese&#269;no zdravljenje. In tudi on je, tako kot dr. Klerh zahteval, da brat ne jemlje nobenih zdravil, ni&#269; proti bole&#269;inam, ni&#269; za spanje, nobenih inekcij proti strjevanju krvi. NI&#269;!!!!!!!!!!! Iz nas je "&#269;udežni" zdravilec uspel izpleti 800 EUR (zdravil je dva dneva), potem pa se je moj pokojni brat uprl njegovi terapiji in ga ni želel ve&#269; v svoji bližini......, pa tudi mi nismo bili zadovoljni z njegovim na&#269;inom, najbolj pa nas je šokirala njegova cena, katere ni povedal, dokler ni opravil prvega obiska pri bratu ..... Pokojnemu bratu je natvezil cel kup laži in to s takim tonom in tako prepri&#269;ljivo, da je celo njega, ki je sicer zelo hitro in dobro ocenil sogovornika, pripri&#269;al, da ga lahko ozdravi.... Ko se je zdravilcu prvi dan uspelo prikupiti bratu, nam je povedal svojo ceno, ..... Drugi dan, po kon&#269;ani terapiji, se je pokojni brat uprl njegovemu na&#269;inu zdravljenja - razlog: prvi dan zdravljenja so bili v sobi moj pokojni brat, drug brat in zdravilec, in takrat je bilo vse ok, ko pa sta bila naslednji dan zdravilec in pokojni brat sama, pa je bilo vse &#269;udno, govoril mu je traparije in ga prepri&#269;eval v to, da je že napol odzravljen, da je spal celo no&#269;, &#269;eprav v resnici ni spal niti minute - vse dokler ni vzel tablet za spanje, da mu tumor na jetrih že poka in da se razkraja in &#269;isti skozi vodo, ........... Zdravilec pa ni ra&#269;unal na inteligenco mojega pokojnega brata, ki ga je že na za&#269;etku drugega dne razkrinkal in odslovil...........


Ja nažalost so takšni in druga&#269;ni dr. Klerh-rji tudi pri nas, to so ljudje, ki so brez kan&#269;na so&#269;utja in morale, ljudje, ki bogatijo in živijo na ra&#269;un umirajo&#269;ih...... In še bolj žalostno je, da zoper njih, &#269;e se ujameš v njihovo zanko, in ko ugotoviš, da si naredil sebi in bolniku nepopravljivo škodo, ne moraš ukrepati............
-------------------------------------------------

To sem ponovila, ker je res grozno. Saj zdravilci baje ne smejo posegati v medicino?
Še hujše bo, ker so zdravilci sedaj gospodarski podjetniki in to pomeni dobi&#269;karji.
Nih&#269;e se ni pobunil, ko se je delal zakon. Res škoda.
&#269;etudi to ne vrne vašega brata, apeliram na vas, da morate prijaviti tega zdravilca na Ministrstvo za zdravje, s polnim imenom in naslovom, priporo&#269;eno. Sicer bo še naprej izkoriš&#269;al hude bolnike.
lp

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: A&S
Datum: 14.11.2008 13:32

Pozdravljeni, a je mogo&#269;e kdo gledal v&#269;eraj zve&#269;er Odmeve,ko se je šlo zopet o Klerhu.Jaz sem zaspala ob televizorju,pa sem ujela samo konec,zanima me kaj so povedali, lp A&S

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
dr. Klehr - vložena obtožnica
Napisal: Janez2
Datum: 15.11.2008 00:41

[24ur.com]

Upam, da bo ta vest zaprla usta tistim redkim, ki so na temle forumu 'upali' pisali v prid dr. Klehru - in da se bo na sodiš&#269;u tudi kon&#269;alo njegovo goljufanje slovenskih bolnikov, njihovih svojcev in še koga. Prav gotovo so se pri dr. Klehru na podoben na&#269;in 'zdravili' tudi ljudje iz drugih držav.

Nekateri žal niti tujim medijem niso verjeli, kaj šele doma&#269;im. Podobno se zna zgoditi tudi z afero Patria, kjer se je izkazalo, da brez korupcije v poslih z našo državo le ni šlo, saj so direktorja Patrie, ki je posloval s slovenijo, sedaj zaprli. Vedno pa se najdejo ljudje, ki - kot da bi imeli plašnice na o&#269;eh - ne vidijo ne levo ne desno. Ne verjamejo ne ljudem, ki opisujejo svoje grenke in bole&#269;e izkušnje, kaj šele novinarjem.

Vsaj tu pa tam se vendarle na koncu izkaže resnica in pravica. Žal pa kar ne verjamem, da bo to dr. Klehra ustavilo v njegovem po&#269;etju, tudi &#269;e bo obtožen zaradi svojega ne&#269;ednega delovanja. Podobno se je v njegovi praksi že dogajalo, pa je &#269;ez &#269;as spet nadaljeval s takšnim 'poslovanjem'.

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: resnica
Datum: 15.11.2008 00:59

Ni&#269; novega, vsi so ga odsvetovali, razen g. Muhi&#269; Milana, ki še vedno prisega nanj, pozablja pa da so njegov primarni tumor in metastaze odstranili naši zdravniki z onkološkega inštituta s citostatiki in kemoterapijo, za kar obstaja dokumentacija na OI. Žalostno je da ta uspeh zdravljenja pripisuje dr.Klehru in s tem žal zavaja številne bolnike!!!!!!!!!!!!!!

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: bostjany
Datum: 17.11.2008 20:11

sam imam precej dobre izkušnje z dr klehrom. mami se je tumor zmanjšal za 70% po 1 letu zdravljenja pri njem. bolniku, ki mu na oi ne morejo ve&#269; pomagati mu zaprejo vrata, tako mu ne preostane drugega, kot da poskusi še druge oblikezdravljenja, ki pa jih, logi&#269;no, slovenske institucije ne priporo&#269;ajo. zanimiv je podatek, da je mama hodla na mr slikanje vsake 3 mesece, tako že ima zdaj 6 kompletov slik, ki jasno kažejo ponovno zmanjšanje tumorja. teh slik noben kirurg in onkolog ni HOTEL videti. vsi so pravili, da jih ne zanima. tako toliko o naših mohjstrih

tisti, ki pa pametujete na raznoraznih forumih, pa po ve&#269;ini samo brezveze blebetate, nikoli niste bili soo&#269;eni s tako situacijo, ko ti nekdo v družini zboli za to boleznijo. tako da imejte vsaj malo spoštovanja in postite tistim UPANJE. konc koncev se vsak sam odlo&#269;a o svojem zdravju in tisti ki se odlo&#269;ijo za salzburg tudi vedo koliko jih bo to stalo.

koliko pa pri nas stane komoterapija? blizu 2000 eur+bivanje v bolnici= strošek dr klehra

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo
Re: Dr. Klerh
Napisal: Janez2
Datum: 17.11.2008 22:58

bostjany, vsakdo ima na temle forumu možnost zapisati svoje mnenje in izkušnje o zdravljenju raka. Zravljenje na Onkološkem inštitutu v Ljubljani sem kon&#269;al leta 1984 - in kot vidite še kar živahno kucam tule gor. Toliko glede "naših mojstrih", kakor vi etiketirate naše onkologe (!?)
Od svojca obolelega bi pri&#269;akoval, da ve kaj ve&#269; o raku. Ta obolenja so namre&#269; zelo razli&#269;na, niso vsi tumorji enaki, tudi možnost remisije ali ozdravitve je zelo razli&#269;na od primera do primera, celo od &#269;loveka do &#269;loveka. Vsak oboleli je svet zase. &#268;e imunski sistem po osnovnem zdravljenju uspe premagati bolezen, se zadeve lahko povsem umirijo - ne boste mi verjeli: celo brez obiskov pri dr. Klehru in podobnih goljufov.
S tem seveda ne zanikam vaše izkušnje in prepri&#269;anja, da je vaši materi pomagal prav on. Hvala bogu, &#269;e verjamete v to in da je tako!
Žaljivo do drugih uporabnikov foruma, ki o "uspehih" dr. Klehra razmišljamo nekoliko druga&#269;e, pa je, da naša mnenja kar povprek etiketirate kot brezvezno blebetanje. S tem ste brez argumentov (hote ali nehote) kriti&#269;ni tudi do slovenskih priznanih specialistov in tudi do avstrijskih zdr. ustanov, ki so že sprožile ustrezne ukrepe proti kaznivemu izkoriš&#269;anju slovenskih državljanov in o tem tudi obvestile javnost in slovenske organe. Po vseh objavljenih informacijah v doma&#269;ih in tujih medijih ter po internetu smo se lahko (vsi) prepri&#269;ali, kako (ne)u&#269;inkovito je "zdravljenje" pri dr. Klehru. Ostajate eden tistih, ki mu še zaupajo. O tem seveda odlo&#269;ate sami, se strinjam. Ni pa treba zani&#269;evati in smešiti druga&#269;e misle&#269;ih uporabnikov foruma. Da ne omenjam še nepotrebnega zavajanja javnosti.
Pomislite malo, kako se ob vašem postu po&#269;utijo ljudje, ki so imeli povsem druga&#269;no in bole&#269;o izkušnjo z dr. Klehrom in so jo tule zgoraj tudi opisali, njihovi dragi pa niso preživeli...

Možnosti: Odgovori•Citiraj sporo&#269;ilo


Pojdi na: Seznam forumov•Spisek sporo&#269;il•Iskanje•PrijavaVaše ime:      
Vaš e-naslov:      
Naslov teme:    

Zaš&#269;ita proti e-slami:
Prosimo, rešite matemati&#269;no vprašanje in vpišite odgovor v spodnje vnosno polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 plus 5?
Odgovor:
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

Thymian

 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 2135
Re: Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #10 on: August 17, 2020, 08:45:47 AM »

Marke: 6000
Logged
.         Im Angesicht von Gewalt ist Höflichkeit gegenstandslos.
.         At face with violence politeness is pointless.

.         (User TNT in the former CDU forum)
--------------------------------------- * --------------------------------------- * ---------------------------------------

Julian

 • Boltbender
 • Jr. Member
 • *
 • Posts: 2214
Re: Beweismittelsicherung // Klehr
« Reply #11 on: December 12, 2022, 08:23:06 PM »

Marke: 7000
Logged
StarCruiser http://WWW.ALLAXYS.COM
-----  Travelling beyond c   -----
Pages: [1]