TG-1 * Transgallaxys Forum 1

Advanced search  

News:



We are Allaxys
We moved our news front to http://www.allaxys.com

The Forum 1 on Transgallaxys.com is only a backup archive!

Twin Update 8.5.2023


Warning to Amazon Data Services Singapore
Warning to Amazon Data Services Japan
Do stop your sabotage or you will be shot!

Pages: [1]

Author Topic: Dr. Jan Keppel Hesselink / Witten Herdecke  (Read 4295 times)

ama

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 1201
Dr. Jan Keppel Hesselink / Witten Herdecke
« on: December 29, 2008, 03:01:48 PM »

http://www.kwakzalverij.nl/802/De_geloofsbrieven_van_Jan_Keppel_Hesselink

NIEUWS

De geloofsbrieven van Jan Keppel Hesselink
Geen echte farmacoloog en geen echte professor aan een wonderlijke universiteit
25 dec 2008 | Rob Koene en Frits van Dam

In haar strijd tegen kwakzalvers komt de VtdK wonderlijke vogels tegen. Waarzeggers, wonderdoeners, fysiotherapeuten die hun heil zoeken in orthomanuele therapie, huisartsen die geloven in acupunctuur of genezende doekjes. Maar een van de wonderlijkste vogels is toch wel Jan Keppel Hesselink. Trots als een pauw stapt hij rond in de alternatieve volière als professor in de farmacologie aan de Universiteit van Witten/Herdecke in Duitsland. De VtdK heeft zo haar twijfels en ging op onderzoek uit.


Trots als een pauw
Bij de Nederlandse Vereniging voor Farmacologie is hij niet bekend en ook de hoogleraren aan de Nederlandse Universiteiten kennen geen professor Keppel Hesselink. Hoe zit dat nu precies?

Jan Keppel Hesselink is basisarts en acupuncturist. Hij heeft een praktijk voor neuro-acupunctuur in Soest. Hij is ook voorzitter van de Stichting IOCOB (Innovatief Onderzoek en Onderwijs van Complementaire Behandelvormen). Het doel van deze stichting is het bevorderen van Complementaire en Alternatieve Methoden (CAM) en de integratie ervan met de reguliere geneeskunde.

Elders op onze site leest men: 'De in juli 2004 opgerichte stichting is gekoppeld aan het ORES Instituut voor Neuroacupunctuur te Soest, waar men zich toelegt op acupunctuurbehandeling van neurologische ziekten. De IOCOB geeft 'onafhankelijke' voorlichting en het ORES Instituut behandelt. De lijst van geschikt bevonden aandoeningen voor acupunctuur telt onder meer: MS, beroerte, kanker, Parkinson, posttraumatische dystrofie, spasticiteit, ruggenmergsletsel, migraine, spierziekten, tenniselleboog en chronische pijn. Men tracht zijn klantenkring uit te breiden door relevante patiëntenverenigingen te verzoeken op hun eigen sites naar de website van IOCOB te linken.'

Keppel Hesselink wordt als een belangrijke vertegenwoordiger van de alternatieve wereld beschouwd. Zo trad hij op als de enige medisch adviseur en commentator in het NCRV programma Uitgedokterd!?, een programma over alternatieve behandelwijzen, waarop wij uitgebreide kritiek hebben geleverd en waaraan wij vanwege de misleidende voorlichting in 2008 de Meester Kackadorisprijs toekenden.

Keppel Hesselink afficheerde zich in dit tv-programma als professor. Hiermee probeert hij de indruk te wekken een gerenommeerde, medische wetenschapper te zijn, die met gezag over zijn onderwerp kan spreken. Hij zet daarmee zijn publiek op het verkeerde been. Zijn uitspraken gaan immers over onderwerpen die niets met de reguliere geneeskunde te maken hebben. Alternatieve behandelaars die medische diploma's en titels op een dergelijke manier misbruiken misleiden het publiek en hun patiënten in ernstige mate. De informatie die we inwonnen bracht ons ertoe hem een 'nepprofessor' te noemen. Keppel Hesselink heeft ons bij herhaling gevraagd om te stoppen met het in twijfel trekken van zijn professoraat; hij beschouwt het als een affront. Maar oordeelt u zelf. Wij hebben een gedetailleerde analyse gemaakt van zijn status als wetenschappelijk onderzoeker en als professor.

Onze analyse bestaat uit drie afzonderlijke delen, namelijk

DEEL 1: De Universiteit van Witten/Herdecke
Wetenschappelijk en financieel modderfiguur

De PrivatUniversität Witten/Herdecke bestaat sinds 1980 en werd in 1990 door de Bondsrepubliek erkend. Het is een sterk antroposofische georiënteerde instelling met vier studierichtingen: 'filosofie en cultuurreflectie', economie, geneeskunde en tandheelkunde. Ze staat er niet goed voor: weinig onderzoek en veel uitval onder de studenten en chronisch geldtekort, en een hele stoet van financiers en hervormingsgezinde bestuurders die het bijltje erbij neergooien.
lees verder...

DEEL 2: De wetenschappelijke doopceel van dr. Jan Keppel Hesselink
Geen echte farmacoloog en nauwelijks publicaties

Bij Witten/Herdecke heeft Keppel Hesselink niets naspeurbaars op onderzoeksgebied gepresteerd en daarbuiten is zijn wetenschappelijke productie uiterst mager en ver onder het minimumvereiste voor een hoogleraarschap aan een echte universiteit.
« Last Edit: December 29, 2008, 03:02:24 PM by ama »
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 1201
Dr. Jan Keppel Hesselink / Witten Herdecke
« Reply #1 on: December 29, 2008, 03:02:04 PM »

http://www.kwakzalverij.nl/799/De_Universiteit_van_Witten_Herdecke

NIEUWS

De Universiteit van Witten/Herdecke
Wetenschappelijk en financieel modderfiguur
25 dec 2008 | Rob Koene en Frits van Dam

De PrivatUniversität Witten/Herdecke (waar jan Keppel Hesselink professor zou zijn) bestaat sinds 1980 en werd in 1990 door de Bondsrepubliek erkend. Het is een sterk antroposofische georiënteerde instelling met vier studierichtingen: 'filosofie en cultuurreflectie', economie, geneeskunde en tandheelkunde. Ze staat er niet goed voor: weinig onderzoek en veel uitval onder de studenten en chronisch geldtekort, en een hele stoet van financiers en hervormingsgezinde bestuurders die het bijltje erbij neergooien.


Universiteit Witten/Herdecke
Overige artikelen over dit onderwerp:
INLEIDING: De geloofsbrieven van Jan Keppel Hesselink
De wetenschappelijke doopceel van dr. Jan Keppel Hesselink
dr. Jan M. Keppel Hesselink in het luchtledige
 
De universiteit van Witten/Herdecke is een private universiteit in Duitsland, die werd opgericht in 1980 en in 1982 erkend door de deelstaat Noordrijnland-Westfalen. De universiteit herbergt een viertal faculteiten: Geneeskunde (opgericht in 1983), Studium Fundamentale (1983, verplichte studie voor studenten van alle faculteiten), Economie (1984), en Tand- Mond- en Kaakheelkunde (1985). In 1990 werd de universiteit na een beoordeling door de Duitse Wetenschappelijke Raad (Wissenschaftsrat, WR) opgenomen in de lijst van erkende hogescholen in de Bondsrepubliek. Volgens de informatie op de website van de universiteit volgde in 2006 een volledige accreditatie door de WR, maar blijkens berichten in de media (zie hieronder) zag de situatie er voor de medische faculteit in 2005 al veel minder rooskleurig uit dan de universiteit op haar website meldt.

 
De werkelijke stand van zaken

Jan Keppel Hesselink meldt op zijn IOCOB-website het volgende over deze universiteit: 'De universiteit van Witten Herdecke is de eerste privé-universiteit in Duitsland en staat bekend om zijn innovatieve karakter. Deze universiteit is in Duitsland een van de beste op het gebied van o.a. geneeskunde en economie volgens het academische scoringssysteem en onderzoeken door Zeit, Stern en Spiegel.'

Op 29 oktober van 2005 berichtte het gezaghebbende tijdschrift Der Spiegel over een dreigende sluiting van de private Universiteit van Witten/Herdecke. Voorzitter Karl Marx Einhäupl van de Wetenschappelijke Raad, die de status van de medische faculteit evalueerde, zei het als volgt: 'Het belangrijkste probleem is dat er aan de Universiteit zo goed als geen onderzoek gedaan wordt. Bovendien is het onderwijs in vergelijking met dat aan de staatsuniversiteiten ten hoogste gemiddeld. Het percentage gezakte studenten is verschrikkelijk hoog. En dan heeft Witten/Herdecke met 40 procent ook nog het hoogste percentage studieverlaters. In de Bondsrepubliek als geheel is dit voor de studie geneeskunde ongeveer 10 procent.' Einhäupl besloot met de opmerking dat de universiteit drie jaar de tijd kreeg om de gebreken te herstellen.

Aanvankelijk leek er verbetering in zicht na het aanstellen van de hervormer, Matthias Schrappe, als nieuwe dekaan aan de medische faculteit. Hij was geliefd bij de studenten en ontwierp een totaal nieuw onderzoeksplan voor de medische faculteit. De Wissenschaftsrat liet in juli 2006 weten dat hij er nu wat meer vertrouwen in had, maar op 8 februari 2007 berichtte Spiegel Online over 'Neue Turbulenzen'.

Hervormer Schrappe had van de ene op de andere dag de handdoek in de ring gegooid en ontslag genomen omdat er ernstige meningsverschillen over zijn plannen waren, waardoor hij zijn beleid niet verder kon voortzetten. Bekend was dat hij vooral werd dwarsgezeten door de President van de Universiteit Wolfgang Glatthaar. Er dreigt een cultuurbreuk, meldt Der Spiegel. De Universiteit moet een geheel andere weg inslaan niet alleen om het onderzoek te verbeteren, maar ook omdat anders de private financiers zullen afhaken en dat terwijl de universiteit al jaren kampt met miljoenentekorten.

Op 5 mei 2008 plaatste Spiegel Online een artikel getiteld: 'Erfolg durch Stallgeruch?'

Hierin werd gemeld dat de universiteit niet in staat was gebleken de problemen op te lossen. Het eerste probleem was de aanvraag voor een hernieuwde accreditatie (licentie voor onderwijs en onderzoek), die per 1 mei 2008 bij de Duitse Wetenschappelijke Raad moest worden ingediend. Daaruit had moeten blijken dat de ernstige structurele problemen en tekortkomingen in onderwijs en onderzoek, die de Raad in 2005 had geconstateerd, waren opgelost. Dit bleek echter niet gelukt. De Universiteit onderhandelde over uitstel van de rapportage tot minstens eind 2008 of zelfs 2009.

De universiteit kampte bovendien met grote financiële problemen. Ingewijden schatten dat er bij de medische faculteit een bedrag van 200 miljoen Euro nodig was voor de reorganisatie en het instellen van 9 nieuwe leerstoelen. De president van de Universiteit, de econoom Prof. Dr. Birger P. Priddat, die in augustus 2007 aantrad, ontmoette met zijn plannen, ondanks al deze schijnbaar onoverkomelijke problemen veel welwillendheid binnen de Universiteit. Der Spiegel vroeg zich af of dat misschien kwam door zijn Stallgeruch (nestgeur), want hij heeft jarenlang onderwijs gegeven aan deze universiteit. Maar of dit vertrouwen ook voldoende zou zijn voor een accreditatie door de Wetenschappelijke Raad bleef een grote vraag, aldus Der Spiegel in mei 2008.

Op 21 augustus 2008 meldde Der Spiegel onder de titel 'Abschied von “weissen Ritter”',

dat de hoofdsponsor, de firma Droege uit Düsseldorf, die de universiteit met 12 miljoen Euro van de ondergang moest redden, met veel spektakel afscheid had genomen van de universiteit. Het onderlinge contact was verbroken.

Op de site van de universiteit vindt men vrijwel niets over deze ernstige perikelen in de afgelopen jaren. Alleen in het Präsidiumsbericht van 2006/2007 getiteld 'Wendepunkt und Neuanfang' lezen wij dat er een ingrijpende reorganisatie in gang is gezet. 'Eine glänzende Entwicklung liegt vor uns', schreef de toen nieuwe president Birger Praddat.

 
Veel antroposofie

De herstructurering lijkt echter vooral organisatorisch van aard. Zo is de faculteit Geneeskunde geïntegreerd met Biowetenschappen, maar de inhoud van het onderwijs lijkt voor de 300 studenten geneeskunde die er in 2008 studeren, niet veel gewijzigd. Het alternatieve stempel van de Universiteit blijft onaangetast. Enkele voorbeelden. Er is nog steeds veel aandacht voor de antroposofie. In 2008/2009 is een aparte, geïntegreerde doctoraalstudie antroposofische geneeskunde en homeopathie van start gegaan. En wat lezen we in de inleiding? Guus van der Bie (1945), artsonderzoeker bij het Louis Bolk instituut, blokcoördinator complementaire Geneeskunde aan de universiteit van Utrecht en tot de zomer van 2008 antroposofisch huisarts in Zeist, is aangetrokken om dit onderwijsteam daadkrachtig te ondersteunen. Er is ook nog een praktische opleiding gestart, waarin studenten zich in het ziekenhuis in Herdecke 'op academisch niveau' kunnen scholen in antroposofische geneeskunde, een onderdeel van de specialisatie in traditionele en complementaire geneeskunde. Volgens de website : 'a shining light in the educational landscape'. Jaap van der Wal (1947), docent anatomie/embryologie aan de Universiteit van Maastricht, geeft in dit kader een cursus getiteld: Einführung in die phänomenologische Menschenkunde am Beispiel der Humanembryologie (voor zijn antroposofische denkbeelden zie zijn website).

Verder neemt het vak Traditional Chinese Medicine een belangrijke plaats in het curriculum in. Hieronder vallen een Acupunctuuropleiding met 19 docenten (waarbij overigens de specialist Keppel Hesselink ontbreekt), Qi-gong met 2 docenten, Chinese fytotherapie met 9 docenten, Tuina (Chinese manuele therapie) met 6 docenten en Chinese diëtetiek met 5 docenten. Er is een leergang Osteopathie en Integratieve Osteopathie (wat zou het verschil zijn?) en een leergang Natuurgeneeskunde op een gelieerde afdeling aan de Universiteitskliniek in Essen. De medische faculteit herbergde ook een Instituut voor Muziektherapie, maar dit is in het kader van de herstructurering in 2007 gesloten, naar verluidt omdat er te weinig belangstelling van de studenten was.

 
Doemscenario

Het eerder voorspelde doemscenario voor de Universiteit leek eind december 2008 echt werkelijkheid te worden. Op 17 december 2008 berichtte Spiegel Online dat de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen haar subsidie voor 2008 aan de Universiteit heeft ingetrokken wegens het ontbreken van een behoorlijke bedrijfsvoering en het voortdurend uitblijven van een betrouwbaar financieel plan. De deelstaatregering heeft bovendien een deel van eerder toegekende subsidies uit 2007 teruggeëist. In totaal betreft het een bedrag van 7,5 miljoen Euro. Dit kan de doodsteek zijn voor de universiteit.

Volgens een bericht van 22 december op de site Wirtschaftswoche zijn vervolgens de president van de universiteit Birger Priddat en de vice-president afgetreden.

Het laatste bericht is dat door ingrijpen van de wetenschapsminister Andreas Pinkwart nog net op tijd het failliet afgewend is, onder meer door weggelopen sponsors weer mee te krijgen, maar dat de universiteit nu echt ernst moet maken met financiële en organisatorische hervormingen. De studenten zullen bijvoorbeeld fors meer collegegeld moeten gaan betalen. Dit staat overigens allemaal los van de accreditatie.
« Last Edit: December 29, 2008, 03:04:07 PM by ama »
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 1201
Dr. Jan Keppel Hesselink / Witten Herdecke
« Reply #2 on: December 29, 2008, 03:03:43 PM »

DEEL 2: De wetenschappelijke doopceel van dr. Jan Keppel Hesselink
Geen echte farmacoloog en nauwelijks publicaties

Bij Witten/Herdecke heeft Keppel Hesselink niets naspeurbaars op onderzoeksgebied gepresteerd en daarbuiten is zijn wetenschappelijke productie uiterst mager en ver onder het minimumvereiste voor een hoogleraarschap aan een echte universiteit.



http://www.kwakzalverij.nl/801/De_wetenschappelijke_doopceel_van_dr_Jan_Keppel_Hesselink

ACUPUNCTUUR

De wetenschappelijke doopceel van dr. Jan Keppel Hesselink
Geen echte farmacoloog en nauwelijks publicaties
25 dec 2008 | Rob Koene en Frits van Dam

Bij Witten/Herdecke heeft Keppel Hesselink niets naspeurbaars op onderzoeksgebied gepresteerd en daarbuiten is zijn wetenschappelijke productie uiterst mager en ver onder het minimumvereiste voor een hoogleraarschap aan een echte universiteit.


Psychoactieve planten:
het onderzoek waar niets uitkwam
Overige artikelen over dit onderwerp:
INLEIDING: De geloofsbrieven van Jan Keppel Hesselink
De Universiteit van Witten/Herdecke
Jan M. Keppel Hesselink in het luchtledige
 
 
Keppel Hesselink schildert zichzelf af als hoogleraar (aan de Universiteit van Witten Herdecke) en als farmacoloog. Hij schrijft bijvoorbeeld op zijn IOCOB-website:

'In de periode 1992-1995 ontwikkelde hij (JKH) aan de Universiteit van Witten de blauwdruk van de post-doc opleiding Pharmaceutical Medicine. Hij werd in 1996 benoemd als buitengewoon hoogleraar moleculaire farmacologie, aan de Universiteit van Witten/Herdecke in Duitsland, binnen de faculteit voor natuurwetenschappen, met het recht om promovendi te begeleiden ('ius promovendi', geldend in Duitsland en ook in Nederland). Zijn benoeming werd o.a. vermeld in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Sinds 2007 is hij verbonden aan het instituut voor klinische farmacologie van dezelfde universiteit. Momenteel is hij daar verantwoordelijk voor de invulling van het onderwijs in de psychofarmacologie voor de medische studenten.'

 
De werkelijkheid

Toen wij in het voorjaar van 2008 op zoek naar hem gingen op de website van de Universiteit van Witten/Herdecke, konden wij zijn naam niet vinden in de lijst van hoogleraren en ook nergens op andere plaatsen. Alleen in het toen laatst (!) beschikbare jaarverslag 1998-2000 van de faculteit Natuurwetenschappen stond dat hij als 'Wissenschaftliche Mitarbeiter/innen' als Prof.dr. verbonden was aan het instituut voor Farmacologie en Toxicologie, afdeling Moleculaire Farmacologie. Hij leidde daar één onderzoeksproject getiteld: 'Ethnopharmakologische Untersuchungen über β-Carboline und DMT enthaltende psychoaktive Pflanzen'. Geplande looptijd van het project: 1999 tot naar verwachting eind 2004. Onderwerp waren de culturele en farmacologisch-toxicologische aspecten van het gebruik van een aantal psychoactieve planten bij bewoners van het Peruviaanse Amazonegebied. De bekendste Peruviaanse planten die β-Carboline en/of DMT bevatten zijn natuurlijk de Banisteriopsis caapi, en Psychotria viridis (zie afbeelding) waarvan de Ayahuasca gemaakt wordt, een thee die het sacrament van de Santo Daime-religie is. Resultaten van dit onderzoek zijn in de wetenschappelijke literatuur niet te vinden. Het jaarverslag vermeldt één publicatie van JKH uit 1999: Surfen mit Nebenwirkungen: Probleme rundum die Smartdrugs, Deutsche Medizinische Wochenschrift 124, 707-710. Deze publicatie staat niet in PubMed. In de inmiddels gepubliceerde recentere jaarverslagen (Tätigungsberichte), 1999/2000, 2001/2002, 2003/2004, 2005/2006, 2006/2007 komt de naam Keppel Hesselink nergens voor.

 
Opleiding en publicaties

Keppel Hesselink is medisch bioloog, basisarts en gepromoveerd op een onderwerp uit de geschiedenis van de geneeskunde over de ziekte van Parkinson. Hij heeft gedurende een of twee jaar de opleiding voor het specialisme neurologie gevolgd in Utrecht, maar deze opleiding heeft hij in onderling overleg met zijn opleider gestaakt.

In de wetenschappelijke database Pubmed vinden wij met het trefwoord Keppel Hesselink in totaal 30 publicaties, waarvan 19 in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en één in het Pharmaceutisch Weekblad. Zijn eerste publicatie verscheen in 1983, de twee voorlaatste in 1998 en 1999. Daarna is er alleen nog een ingezonden brief die in 2005 verscheen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, waarin hij uitlegt dat er geen bewijs is dat acupunctuur werkzaam is bij migraine.

Als we zoeken naar zijn publicaties op het wetenschapsgebied van de moleculaire (neuro)farmacologie (naar zijn eigen zeggen zijn specialisme), vinden we geen enkele publicatie op dit terrein. Er zijn wel 3 studies over het kalmeringsmiddel ipsapiron verschenen in 1993 (uit het Institute for Psychopharmacology Research, San Diego), in 1995 (uit het Philadelphia College of Pharmacy) en in 1998 (uit Miles Inc. New Haven), maar dit zijn klinische studies en geen moleculair-farmacologische. Bovendien is hij bij geen enkele publicatie eerste of laatste auteur, maar staat hij vermeld als respectievelijk derde , vijfde en voorlaatste, en vierde en voorlaatste auteur. Hij werkte in die periode bij de firma Bayer, de producent van ipsapiron en staat er vrijwel zeker bij als mede-auteur, omdat Bayer de financier was van deze studies. In buitenlandse bladen zijn nog drie geschiedkundige artikelen verschenen over de ziekte van Parkinson (het onderwerp van zijn proefschrift uit 1986) en vier ingezonden brieven over verschillende onderwerpen. In totaal dus 10 publicaties.

Bij de 20 publicaties in Nederlandse tijdschriften gaat het om 9 ingezonden brieven, 7 artikelen over de geschiedenis der geneeskunde, 1 literatuuroverzicht over dihydroepiandrosteron (DHAE of prasteron, een voedingssupplement met vele geclaimde toepassingen, onder andere als afslankmiddel), 2 bijdragen over good clinical practice en 1 feuilleton over smart drugs.

Ten slotte, hij is mede-auteur (met IOCOB-medewerker David Kopsky) van een boek over acupunctuur getiteld Met het het oog op de naald: acupunctuur en de fundamenten van de geneeskunde, in april 2008 verschenen bij uitgeverij Ankh-Hermes, een uitgeverij die zich specialiseert in spirituele en esoterische lectuur, die bijvoorbeeld boeken van mevrouw Sickesz en Deepak Chopra uitgeeft en ook het onkritische handboek van Paul van Dijk over alternatieve geneeswijzen. Een dergelijke publicatie kan in de verste verte niet tellen als wetenschap. In feite laat iemand die bij Ankh-Hermes publiceert, daarmee weten dat hij of zij alle wetenschappelijke pretenties heeft opgegeven. Op de Ores-website vindt men overigens (bij 'Wie zijn wij?') nog circa veertig artikelen over acupunctuur in diverse niet-wetenschappelijke tijdschriften, maar die gaan geen van alle over moleculaire farmacologie.

 
Samenvatting

1. De wetenschappelijke productie van JKH bestaat grotendeels uit ingezonden brieven en artikelen over de geschiedenis der geneeskunde, en na 1999 niets meer over reguliere geneeskunde.

2. Blijkens zijn publicaties heeft hij nooit zelfstandig medisch wetenschappelijk onderzoek verricht en met name niet op het terrein van de moleculaire farmacologie. Hij wekt ten onrechte de indruk dat hij medisch onderzoeker is.
« Last Edit: December 29, 2008, 03:05:54 PM by ama »
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 1201
Dr. Jan Keppel Hesselink / Witten Herdecke
« Reply #3 on: December 29, 2008, 03:06:35 PM »

DEEL 3. Jan M. Keppel Hesselink in het luchtledige
Hoe een verweesde apl.-professor toch nog onderdak vond.

Jan Keppel Hesselink is 'apl.-professor' aan de Universiteit van Witten/Herdecke. Hij is daar niet in dienst, maar geeft enkele lessen en staat op de website bijgeschreven bij een leerstoel waar hij niets mee te maken heeft.


http://www.kwakzalverij.nl/800/dr_Jan_M_Keppel_Hesselink_in_het_luchtledige

ACUPUNCTUUR

dr. Jan M. Keppel Hesselink in het luchtledige
Hoe een verweesde apl.-professor toch nog onderdak vond
25 dec 2008 | Rob Koene en Frits van Dam

Jan Keppel Hesselink is apl.-professor aan de Universiteit van Witten/Herdecke. Hij is daar niet in dienst, maar geeft enkele lessen en staat op de website bijgeschreven bij een leerstoel waar hij niets mee te maken heeft.


Philipp Klee Institut
een plaats in de herberg
Overige artikelen over dit onderwerp
INLEIDING: De geloofsbrieven van Jan Keppel Hesselink
De Universiteit van Witten/Herdecke
De wetenschappelijke doopceel van dr. Jan Keppel Hesselink
In 1997 werd Keppel Hesselink benoemd aan de Universiteit van Witten/Herdecke] in Duitsland als ausserplanmässiger (apl.) professor in de farmacologie, met als bijzonder aandachtsveld de moleculaire farmacologie. Deze titel kan volgens Wikipedia verleend worden aan een persoon die in het wetenschappelijk onderzoek en het onderwijs aantoonbaar voortreffelijke (hervorragende) prestaties heeft geleverd. De aangestelde is niet in dienst van de universiteit. Volgens Keppel Hesselink zélf is hij 'apl, in Nederland equivalent met een gewoon hoogleraar, vroeger buitengewoon hoogleraar.' De positie apl. hoogleraar lijkt inderdaad enigszins op die van buitengewoon hoogleraar in Nederland, maar zijn bewering dat hij nu gelijkwaardig met gewoon hoogleraar zou zijn, klopt natuurlijk van geen kanten. Nadat wij Keppel Hesselink erop gewezen hadden dat hij nergens te vinden was op de website van de universiteit, verscheen hij begin juli 2008 plotseling weer op de lijst van hoogleraren van de faculteit Geneeskunde als apl.-professor. Hij zou nu werkzaam zijn als externer Professor für molekulare Pharmakologie in het team van de leerstoel van prof. dr. Petra A. Thürmann. Professor Petra Thürmann is directeur van het Philipp Klee-Institut für Klinische Pharmakologie te Wuppertal (een onderdeel van de Helios-ziekenhuisgroep, en géén instituut van de universiteit), en zij is zelf ook apl.-professor.

Keppel Hesselink en anderen hadden de universiteit dringend gevraagd hem op dat deel van de universiteitswebsite onder te brengen, omdat zijn positie zich sinds het opheffen van de faculteit Biomedizin in het luchtledige bevond. De lessen die hij – toen de faculteit nog bestond – voor derdejaars biochemiestudenten gaf, werden gegeven onder verantwoordelijkheid van de toenmalige leerstoel van Prof. Dr. Hans Peter Bertram. Prof. Thürman had erin toegestemd dat Keppel Hesselink aldus plaats kreeg in haar virtuele herberg, hoewel Keppel Hesselink verder geen relatie met haar instituut had en heeft. Zij heeft hem één keer ontmoet, en zij realiseert zich dat hij niet meer wetenschappelijk actief is. Hij is beslist geen gewoon hoogleraar, zo verklaarde Prof. Thürmann.

Samenvattend, wat een wetenschappelijk zwakke instelling als de Universiteit van Witten/Herdecke ertoe gebracht heeft Keppel Hesselink de eretitel 'apl. Professor' te verlenen en dan nog wel in de 'moleculaire farmacologie', is onduidelijk, maar naar internationaal gangbare maatstaven stelt die titel in zijn geval niets voor.
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de

ama

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 1201
Dr. Jan Keppel Hesselink / Witten Herdecke
« Reply #4 on: December 29, 2008, 03:07:41 PM »

Samenvattend

Jan Keppel Hesselink is geen wetenschappelijk onderzoeker, hij is geen farmacoloog, laat staan moleculair farmacoloog. Hij heeft nooit zelfstandig wetenschappelijk onderzoek gedaan. Hij mag dan een bijzonder soort Duitse professor zijn aan een vreemdsoortige universiteit, maar hij voldoet op geen enkel terrein aan de in Nederland gebruikelijke vereisten voor een hoogleraarschap, zelfs niet als men daarvoor zeer milde criteria aanlegt.

Professor is in Nederland geen beschermde titel. Wij zouden tegen zijn titulatuur dan ook niet in het geweer zijn gekomen ware het niet dat Keppel Hesselink deze gebruikt om zijn opvattingen over niet-reguliere behandelwijzen kracht bij te zetten. Zoals wij hier in deze artikelen hebben aangetoond, gebruikt hij deze titel ten onrechte, althans naar Nederlandse maatstaven anno 2008 voor hoogleraren farmacologie. Wat is hij dan wel? Er zijn in Nederland ruim 300 basisartsen met een acupunctuurpraktijk. Daar is hij er gewoon een van, niet meer en niet minder.
Logged
Kinderklinik Gelsenkirchen verstößt gegen die Leitlinien

Der Skandal in Gelsenkirchen
Hamer-Anhänger in der Kinderklinik
http://www.klinikskandal.com

http://www.reimbibel.de/GBV-Kinderklinik-Gelsenkirchen.htm
http://www.kinderklinik-gelsenkirchen-kritik.de
Pages: [1]